Cornelia V. si Mihaela Liliana L. au fost trimise in judecata anul trecut. Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Onesti sustin ca, in perioada septembrie 2012 – octombrie 2013, cele doua angajate, care ocupau posturile de contabil sef si secretar sef la Centrul Bugetar – Scoala Gimnaziala “Ghita Mocanu” Onesti, au intocmit in fals state de plata pentru patru persoane care nu erau angajate sau lucrau cu norma redusa, inducând in eroare Primaria Onesti (ordonatorul secundar de credite) sa deschida la Trezorerie credite peste cele legale, in valoare de 37.375 lei, suma care a ajuns, in realitate, la cele doua inculpate.

Acestea au intocmit borderouri de alimentare carduri si au trecut la numele lor sume mai mari decât cele cuvenite. Angajatele au mai fost trimise in judecata si pentru infractiunea de abuz in serviciu, dupa ce, in aceeasi perioada, au falsificat borderouri de alimentare carduri. Mai precis, au micsorat sumele de bani ce urmau sa fie virate in conturile a 26 de angajati si le-au marit pe cele ce trebuiau virate in conturile proprii.

Astfel, inculpatele au obtinut ilegal suma de 6.803 lei, din salariile celorlalti angajati. In plus, Cornelia V. a primit ilegal si suma de 1.584 lei, reprezentând compensatia de control financiar preventiv in cuantum de 10 la suta. Cornelia V. s-a ales si cu acuzatia de delapidare, dupa ce timp de un an, având si atributii de casier la Centrul Bugetar Scoala “Ghita Mocanu”, si-a insusit suma de 12.265 lei din banii incasati de la Gradinita cu program prelungit nr. 9 Onesti, pe care trebuia sa-i predea la Trezorerie.

PUBLICITATE

Cele doua angajate si-au recunoscut faptele si au fost condamnate, in prima instanta, la câte 2 ani inchisoare cu suspendare. Inculpatele au fost obligate sa returneze si sumele incasate ilegal. Dosarul a ajuns, insa, la Curtea de Apel dupa ce sentinta a fost contestata de Parchetul Judecatoriei Onesti, Centrul Bugetar – Scoala Gimnaziala “Ghita Mocanu”, UAT Onesti si inculpata Cornelia V. Si asta pentru ca instanta de fond nu a rezolvat corect latura civila (stabilirea pagubitilor si a daunelor cuvenite). Dosarul are un nou termen pe 8 septembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

  1. Ceva nu miroase bine aici!Scoala aia nu avea si un director? Ordinele de plata sunt semnate OBLIGATORIU de director acesta avand specimen de semnatura in banca! Nu a remarcat “geniul” ca fondul de salarii e mai mare? Directorii lu’ peste prajit, numiti politic si incompetenti! Sau era implicat, sau era un pampalau!

  2. Cine mai este sef la Investigarea fraudelor la Politia Onesti,in locul smecherului de Rotundu , mutat la Bacau?? Acolo este multa coruptie si complicitate cu infractorii.Astept un raspuns.

  3. Peste tot e coruptie, sa se verifice si ce face si cum se fac angajarile la DAS Onesti. Cum a dat examen doamna Taranu, pe postul de director, facut special pentru ea.

  4. Multă răutate…temnițe,executare,etc…Fereasca Dumnezeu sa greșească cineva in viata sa ajunga pe mâna legi si sa vadă atunci daca s-ar mai bucura asa…Dintr-un banal accident/neatenție poți ajunge după gratii.In viata toti putem greși,inportant sa ne îndreptam si sa nu ne bucurăm de necazul altuia…

  5. Doamna sau domnisoara Dana, oamenii s- au saturat de CORUPTIE,hotie, abuz. Asadar, opinia dvs. este foarte paguboasa. Pana la Dumnezeu te mananca sfintii. Nu trebuie sa fim complici cu hotii. Iisus a infierat HOTIA. Din pacate, justitiabilii sunt complici cu toti coruptii care au distrus tara asta de lasi.

  6. Da, intr-adevar, noua directoare, dna Bargaoanu, sotia parintelui protopop de Onesti, a venit in functie din 2013. Dumneaei a sesizat hotia si a reclamat la organele de ancheta penala. Oricum, justitia de la Onesti a mai dat dovada, daca era nevoie, ca este cel putin complice, cu coruptii din zona, prin pedeapsa data in prima instanta
    Mai multi incompetenti si betivi si spagari ca in parchetul si judecatoria Onesti nu sunt, dar sunt acoperiti de cei de la centru, Bacau etc

LĂSAȚI UN MESAJ