Curtea de Apel a respins contestatia în anulare facuta de Adrian B., barbatul condamnat pentru ca ar fi incercat sa santajeze KFC. Astfel, un alt complet al Curtii de Apel a considerat ca Adrian B. a avut parte de un proces corect, desi condamnarea sa definitiva a fost criticata de avocati, in special motivat de incalcarea dreptului la aparare. Adrian B. a fost acuzat ca le-ar fi cerut reprezentantilor KFC 25.000 lei in schimbul stergerii unor fotografii si inregistrari video in care apareau produse din carne infestate cu viermi.

Magistratul de la Judecatoria Bacau a dispus achitarea lui si a scos in evidenta probele care arata ca angajatii KFC i-au oferit barbatului bani, pentru stingerea conflictului. Probe ignorate la Curtea de Apel, unde barbatul a fost gasit vinovat si a fost condamnat la 1 an si 8 luni închisoare cu executare, fara sa mai fie audiat. Avocatii celui condamnat au sustinut ca instanta de apel era obligata sa audieze inculpatul, pentru a clarifica lucrurile, cu atât mai mult cu cât s-a ajuns la o decizie total opusa.

Magistratii care au judecat contestatia in anulare arata, insa, ca la termenul din decembrie 2015, instanta de apel l-a întrebat pe Adrian B. daca are aspecte noi de declarat. “Inculpatul a transmis instantei de apel, prin intermediul avocatului ales, ca nu are aspecte noi de relatat si tot ce a avut de declarat este cuprins în declaratia data la prima instanta, însa este la dispozitia instantei de apel, daca aceasta are sa-i adreseze întrebari sau nelamuriri”, precizeaza magistratii de la Curtea de Apel.

Doar ca instanta de apel nu a avut întrebari pentru inculpat, declarându-se lamurita asupra cauzei. Prin urmare, dupa trei termene, in care a fost audiat doar un reprezentant al KFC, achitarea s-a transformat in condamnare cu executare. Dar, apreciaza Curtea de Apel, “instanta de apel si-a exercitat obligatia procesuala, în sensul ca a întrebat inculpatul daca are de facut declaratii în etapa procesuala a apelului”. Din acest motiv, Curtea de Apel a respins contestatia în anulare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ