Imediat dupa detonarea bombei mediatice a Panama Papers lucrurile au luat-o razna de tot. Trebuie sa recunosc faptul ca m-am simtit si eu bulversat putin dupa ce, vazând amploarea dezvaluirilor si numele implicate, am observat ca presa “democrata” de la noi si din Occident pomeneste numai de Putin.

Adica, in actele respective se pomeneste de importanti lideri politici din zona Golfului, de presedintele ucrainian Porosenko, de premierul Islandei, tara unde au loc manifestatii de protest dupa ce s-a publicat informatia, sau chiar despre tatal premierului britanic, dar scrie numai despre Putin.

Al carui nume nici macar nu apare in documente, ci al unor asa-zis apropiati. Interesant este si ca momentul “detonarii” bombei a fost ales chiar in momentul de maxima popularitate al lui Putin, dupa ce fortele siriene, ajutate de aviatia ruseasca, au eliberat Palmyra.

PUBLICITATE

Totusi, mai crede cineva in Mos Craciun? Mai crede cineva in astfel de “dezvaluiri” care apar la momentul oportun furnizând munitie pentru anumite parti interesate? Probabil, cine citeste doar presa româneasca poate sa cada in aceasta capcana.

Presa “libera” occidentala, in special cea britanica, trece printr-o adevarata criza in aceste zile, incercând sa evite referirile la Ian Cameron, tatal premierului, al carui nume se afla si el, dupa cum spuneam, in documentele respective. Iar acest balet este sanctionat de cititori pe forumuri sau pe retelele sociale.

Pe de alta parte trebuie avut in vedere un lucru extrem de important, de care, aparent, nu mai tine cont nimeni: faptul ca o persoana sau alta apare in documentele firmei din Panama care se ocupa de inregistrarea companiilor offshore nu inseamna nimic.

Oricine are dreptul legal sa inregistreze o companie intr-un paradis fiscal. Ba chiar, ni se tot spune de la o vreme, “optimizarile fiscale” sunt absolut necesare.

Grav este atunci când firmele offshore sunt folosite pentru a derula afaceri ilegale: spalare de bani sau trafic de arme in tari sub embargo.

Dar, in iuresul iscat, aproape nimeni nu se mai gândeste la acest aspect; conteaza, ca in orice maipulare, emotia.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. corect! toate corporatiile fac magarii mult mai mari jongland cu taxele. numai imbecilii agitati de feibuci nu realizeaza ca exact scula folosita pe ei este campioana la evitarea taxelor. dati un search pe google dupa “facebook tax avoidance”. senzatia mea este ca Romania a fost un poligon de incercare numai, vezi cazul colectiv unde o masa de imbecilizati rastoarna un guvern ales ca sa-si puna ei gubernatorii lor.
  in spatele afacerii se afla scarba aia de sorosh.
  bibliografie 🙂
  http://www.zerohedge.com/news/2016-04-03/unprecedented-leak-exposes-criminal-financial-dealings-some-worlds-wealthiest-people
  ce spune wikileaks http://www.zerohedge.com/news/2016-04-05/shots-fired-wikileaks-accuses-panama-papers-leaker-being-soros-funded-soft-power-tax
  asemanarea cu Romania unde toti boii dardaie si joaca cum le canta oculta http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/april/04/selective-leaks-of-the-panama-papers-create-huge-blackmail-potential/
  si naravuri globaliste http://www.activenews.ro/externe/S-au-trezit-birocratii-de-la-Bruxelles-UE-avertisment-catre-multinationale-Platiti-taxele-acolo-unde-faceti-profiturile-131865
  eu propun ca la razboi, daca se jura sa se lepede de globalismul neoconilor sa fie iertati :))

LĂSAȚI UN MESAJ