– amendat cu 500 de lei, dupa ce a refuzat sa plateasca pensia alimentara pentru copil in valoare de 100 de lei – Parchetul Judecatoriei Moinesti cere, in apel, amenda de 1.800 de lei

Un barbat din Zemes, judetul Bacau, s-a ales cu dosar penal dupa ce a refuzat sa mai plateasca pensia de intretinere pentru fiica lui.

Fosta sotie a facut plângere la Politie, iar in mai anul trecut, Parchetul Judecatoriei Moinesti l-a trimis in judecata pe Costel D. sub acuzatia de abandon de familie. Dosarul s-a judecat la prima instanta – Judecatoria Moinesti – care l-a condamnat pe barbat la pedeapsa amenzii de 500 de lei, desi procurorii au cerut o pedeapsa mai aspra, mai precis inchisoare cu suspendare.

PUBLICITATE

Pe lânga amenda, Costel D. mai trebuie sa suporte si cheltuielile judiciare catre stat de 120 de lei. Ironic, in conditiile in care pensia de intretinere pe care trebuia sa o plateasca lunar era de doar 100 de lei.

La prima instanta, barbatul a declarat ca nu a mai virat acesti bani pentru ca auzise ca fiica lui de 21 de ani nu mai frecventa facultatea la care era inscrisa. Costel D. a mai adus ca argumente o serie de afectiuni de care sufera, dar si cheltuielile cu alti doi copii aflati in ingrijirea lui.

Parchetul Judecatoriei Moinesti considera ca sentinta primei instante este nelegala, “având in vedere ca pentru infractiunea pentru care a fost condamnat, minimul general al pedepsei amenzii este de 1.800 de lei”.

Sentinta a fost contestata si de inculpat care a declarat la Curtea de Apel ca este de acord sa achite suma restanta daca fiica face dovada ca este studenta. Urmatorul termen de judecata va fi pe 16 iunie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ