Elevii Colegiului Tehnic „D. Mangeron” continua traditia obtinerii premiilor la olimpiadele scolare de specialitate, faza nationala, prin reprezentantii sai, Adrian Gales, elev in clasa a XI-a, specializarea Tehnician proiectant CAD – profil mecanic, si Ionut Cosa, elev in clasa a XII-a, specializarea Tehnician proiectant CAD – profil mecanic.

Eforturile acestora au fost recunoscute si rasplatite in cadrul Olimpiadei Nationale de Mecanica, desfasurata la Cluj-Napoca, de unde s-au intors cu premiul III, respectiv mentiune. Adrian Gales, incântat de experienta pe care a avut-o, si-a propus ca anul viitor sa isi imbunatateasca performanta: „Concursul a fost destul de dificil.

Au fost 42 de concurenti, si ei bine pregatiti, iar subiectele nu au fost tocmai usoare. Emotiile mi-au creat ceva probleme, dar sper ca anul viitor, având deja experienta unui astfel de concurs, sa obtin un rezultat mai bun.”

PUBLICITATE

Si pentru Ionut Cosa a fost prima reprezentare la o olimpiada nationala, desi a mai avut experienta unor concursuri judetene: „A fost o experienta interesanta si motivanta. Am avut ocazia sa ne intrecem cu alti elevi ca noi din toata tara. La clasa a XII- a au fost 41 de participanti.

Am vrut sa dovedim ca si colegiul nostru este unul bun, chiar printre cele mai bune cu profil mecanic. Tinând cont de faptul ca a fost o competitie foarte strânsa, cu concurenti foarte bine pregatiti atât teoretic cât si practic, mentiunea obtinuta ma onoreaza si sper, de asemenea, sa ii motiveze pe colegii mei mai mici.

Vreau sa le multumesc doamnelor profesoare Lavinia Busca, Carmen Cristea, Maria Birgu si Mihaela Cosmescu, care imi este si diriginta, pentru multele ore de pregatire suplimentara si pentru sustinerea permanenta. Fiind in clasa a XII-a, urmatorul meu obiectiv este examenul de bacalaureat, pentru care ma pregatesc si care sper ca imi va deschide poarta catre o cariera in inginerie mecanica, de ce nu, poate chiar la Cluj.”

Cei doi premianti nu sunt o intâmplare, pentru ca astfel de rezultate au mai fost la Colegiul „D.Mangeron”.

„Satisfactiile noastre, ale profesorilor, sunt tocmai reusitele elevilor pe care ii instruim, sunt lucrurile care ne dau puterea sa mergem mai departe.

Este, in primul rând, meritul elevilor care s-au ambitionat si au reusit sa asimileze cunostinte teoretice si practice, dintr-un numar de noua module (discipline tehnice) de specialitate regasite in programele de liceu. Bineinteles, este si meritul profesorilor care i-au pregatit, impreuna formând o echipa unita si performanta”, a declarat prof. ing. Lavinia Busca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. BRAVO !!! Exista peste tot copii care vor sa invete ! Trebuie doar sustinuti si promovati ! Felicitari atat elevilor cat si profesorilor !

  2. Elevilor si profesorilor, Aerostar ar trebui sa creeze o pista de crestere si sustinere a elevilor mai ales ca este un domeniu tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ