Vernisajul expozitiei artistilor plastici Mihai Sârbulescu si Horia Pastina / Foto Liviu Maftei

Mica si cocheta galerie de arta de pe strada Oituz, care apartine sotilor Carmen si Constantin Tinteanu, gazduieste din acest sfârsit de saptamâna o expozitie de pictura si grafica apartinând artistilor plastici Mihai Sârbulescu si Horia Pastina.

Evenimentul aduce in fata bacauanilor doi „barosani” ai artei plastice contemporane românesti, asa cum i-a numit in prezentarea sa pictorul Vasile Craita Mândra. „Mihai Sârbulescu este un nebun al culorii in sensul cel mai frumos, iar Horia Pastina este un subtil, un rafinat si un discret prin valurile pe care le asterne peste imaginile sale” a mai subliniat Vasile Craita Mândra.

Celalalt prezentator din cadrul vernisajului de joi dupa amiaza, pictorul Mihai Chiuaru, facea referire la rolul celor doi artisti plastici in geneza Grupului „Prolog”, miscare plastica nascuta in anul 1985 in taberele de creatie de la Tescani.

PUBLICITATE

„Acest grup s-a vrut a fi o reintoarcere la inceputuri, la traditie, aducând o nota noua peisagismului românesc, un alt tip de meditatie in fata naturii” a concluzionat Mihai Chiuaru. Pentru o vreme, Galeriile „Karo” vor pastra pe simeze doua „voci” de referinta ale artei plastice contemporane spre delectarea vizuala a iubitorilor de frumos bacauani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ