Procurorii Codrut Olaru si Oana Haineala, care au detinut functii in unitatile de parchet din judetul Bacau, s-au inscris in cursa pentru a ocupa postul de procuror general al României, ramas vacant dupa demisia lui Tiberiu Nitu. Codrut Olaru este in prezent procuror general adjunct.

In perioada 2007 – 2013 a fost procuror sef la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT), intre 2005 – 2007 a condus Serviciul Teritorial Bacau al DIICOT, iar intre 1995 si 2002 a fost pe rând procuror in cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau, la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau si DIICOT Bacau.

Oana Haineala este in prezent membru in Consiliul Superior al Magistraturii, dar a fost si presedinte si vicepresedinte al CSM. Din iulie 2010 pâna in ianuarie 2011 a fost procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Brasov, din februarie 2010 pâna in iulie 2010 a ocupat functia de consilier al Presedintelui Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, a mai fost consilier de stat, iar in perioada 2004 – 2008 a fost prim-procuror la Parchetul Tribunalului Bacau.

PUBLICITATE

Tot in judetul Bacau, in perioada 2002 – 2004, a mai detinut functia de prim procuror adjunct la aceeasi unitate de parchet, a fost prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Moinesti, intre noiembrie 2001 si iulie 2002, iar intre 1998 si 2002 a fost procuror in cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau.

Alaturi de acestia si-au mai depus candidaturile si Gheorghe Ivan, procuror la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie si Augustin Lazar, procuror general la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia. Fiecare va avea discutii cu ministrul Justitiei, urmând ca pe 23 martie, ministrul sa faca o propunere de procuror general catre CSM si apoi catre presedintele României.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Paradigma se schimba din mers iar noi evoluam in acord si rezonanta cu vremurile, straduindu-ne sa tinem ritmul cel drept, care nu poate aduce decat beneficii tuturor. Ca sa fiu sincera, le-as sugera celor doi distinsi procurori sa se aplece cu celeritate peste speta ” otravita” care-a intors pe dos o lume-ntreaga. S-a aflat de tragedie si in strainatate unde ne sunt rudele la munca iar noi nu suntem capabili sa solutinam corect, drept si moral o cauza juridica! Rusinos! Trist! Oribil!

LĂSAȚI UN MESAJ