Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs tragedia

– cei doi frati, unul de 1 an si 4 luni iar celalalt de doar 4 luni, au pierit in urma unui incendiu care a ars mocnit – nenorocirea s-a petrecut marti la o ferma de la marginea localitatii, acolo unde locuiau cu parintii intr-o camera modesta

Incendiul, in urma caruia au pierit cei doi copilasi, a fost observat mult prea târziu. David (1 an si 4 luni) si fratele sau, Iulian, de 4 luni, erau singuri in camera pe care parintii lor o aveau amenajata in grajdul unei ferme, situata la marginea satului Balanesti, comuna Podu Turcului.

Mama lor, o tânara de doar 17 ani, a lasat in priza aeroterma care le incalzea incaperea si a iesit afara la treaba, pentru ca se sacrifica un porc. La un moment dat proprietarul fermei a simtit miros de ars iar când s-a dus femeia a gasit incaperea plina de fum. Nu se vedea nimic in jur si abia a ajuns la baietelul cel mic.

PUBLICITATE

„M-am dus si l-am scos pe el pentru ca stiam unde este, dar nu stiu daca mai traia sau nu. Nu se vedea nimic. Pe cel mare nici nu l-am gasit. Am vrut sa ramân acolo, sa mor cu ei, dar m-au scos afara”, povestea Adina, mama copiilor. Un barbat care muncea acolo a intrat imediat si l-a scos si pe celalalt baiat afara. Era cazut lânga pat, insa nu mai era constient. Au alertat imediat si pompierii care au sediul in curtea vecina, militarii fiind cei care au solicitat ambulante pentru a-i transporta la spital.

„Erau inconstienti, aveau functii vitale, au fost intubati si s-a solicitat un elicopter Smurd pentru a fi transferati la Bucuresti sau la Iasi. Din pacate nu s-a mai efectuat transferul pentru ca la scurt timp cei doi copii au decedat”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau. Se pare ca focul a pornit tocmai de la acea aeroterma de la care s-ar fi aprins si televizorul care a ars mocnit si a degajat substante toxice. Daca incendiul ar fi fost observat la timp, poate ca cei mici ar mai fi avut o sansa.

„Eu am auzit-o pe ea când tipa ca i-a murit copilul. Nu stiu ce o fi fost acolo, dar e pacat de cele doua suflete nevinovate”, spunea o vecina. Tatal copiilor nu era in ferma când s-a intâmplat nenorocirea, fiind plecat cu oile la pascut. Acestia sunt din judetul Iasi si au venit la Podu Turcului in urma cu sase luni ca sa munceasca. Intr-unul dintre grajduri li s-a amenajat si o camera ca sa aiba un acoperis deasupra capului. Din pacate, aici baietii lor si-au gasit sfârsitul. Cazul este investigat si de politisti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Ar trebui să le fie rușine celor de la ambulantă pentru ca nu au știut să pună oxigen! Din cauza lor au murit saracii bebeluși ! E normal,suntem în Romania…

LĂSAȚI UN MESAJ