Cristian Ghinghes (foto) si Marian Damoc s-au aratat revoltati de faptul ca Biroul Electoral 1 le-a respins candidaturile la functiile de primar si consilier local al municipiului. Astfel, dupa numaratoarea semnaturilor de sustinere, biroul a ajuns la concluzia ca peste 40 la suta dintre acestea nu sunt valabile, drept urmare, candidatii nu pot fi validati. Cristian Ghinghes a depus o contestatie duminica dimineata, iar dupa-amiaza s-a judecat de urgenta solicitarea sa.

”Mi-au respins contestatiile ca fiind neintemeiate. Mai am apelul, o sa imi exercit acest drept si voi renumararea listelor de semnaturi integral, nu doar cateva dintre ele, asa cum a facut Biroul Electoral”,

a declarat Cristian Ghinghes. Acesta depusese 2300 de semnaturi, dar nu toate au fost valide. Potrivit unui infografic pe care acesta l-a facut, candidatii partidelor nu au avut nici o semnatura anulata, in timp ce la candidatii independenti s-au gasit peste 40 la suta dintre semnaturi invalide. Ramane de vazut ce va stabili instanta in apel.
Pe 4 mai, vom afla care sunt candidaturile ramase definitive pentru primarie si consiliu local.

PUBLICITATE

Sursa foto: kristofer.ro

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Este o facatura pe fata. Smecherii din comisie verifica cateva nume din liste, cica prin sondaj, si declara ca 40% din semnaturi sunt false, dar ei au verificat doar cateva. De ce nu au verificat toate semnaturile din lista. Pai, este ilogica concluzia vostra, dragi tovarasi de prin biroul electoral. Cred ca fiecare semnatura trebuie verifcata iar cei doi candidati respinsi sa dea pe fiecare membru al comisiei in judecata, inclusiv statul roman, si sa ceara daune si despagubiri de sa se **** smecherii pe ei. Au calcat in picioare un drept garantat de Constitutie! Situatia asta nu trebuie lasata asa. Prea multa mafie in tara asta iar acesta este motivul pentruk care nu exista pic de progres.

  • sunt Maric Cristinel Gheorghe si mi-am depus candidatura la consiliul local Bacau,in potura de independent,dar dependent de persoanele pe care le reprezint,persoanelele cu dizabilitati si cetatenii simpli..
   normal ca cei de la BECM au respins candidatura,astfel din cele 1909 semnaturi au trecut ca si valide 1377.
   Am facut contestatie imiediat cum am aflat acest lucru.,astfel sambata la ora 12.47 am depus-o la judecatorie,iar la ora 14 s-a judecat.Precum era de asteptat a fost respinsa contestatia fiind neintemeiata.
   Este inadmisibil ceea ce se intampla cu candidatii independenti,care au fost EXCLUSI din alegeri,iar partidele importante au avut listele imaculate.Acest fapt este imposibil,sa ai listele cu ZERO EROR,la partide iar independentii AVAND ATATEA ERORI NECESARE CAT SA NU POATA PARTICIPA LA ALEGERI. .Noi am alergat prin piete prin magazine,am interactionat direct cu cetateanul,cu persoanele cu dizabilitati,nevazatori,surdo-muti si altii,pe care ii reprezint sa strangem semnaturi si stim ca se poate strecura cate O EROARE,SPUN CATE,NU ATAT DE MULTE,in timp ce altii….au fost perfecti.
   Concluzia ramane la cetateanul simplu,care este scarbit de ceea ce se intampla in politica si ceea ce se face pentru urbe,pentru noi cetatenii…..

 2. Raducule, Cristiane (“tovarasi de prin biroul electoral” e fraza ta preferata), stai calm, ai fost prins cu minciuna si tot tu te dai nedreptatit, una e sa strangi cateva mii de like-uri pe facebook si alta sa reusesti sa convingi 2000 de oameni sa-si dea datele din buletin unui necunoscut, tu crezi ca facebook-ul o sa-ti dea un loc de munca la stat, sa spui mersi ca astfel de smecherii nu sunt sanctionate de lege, mergi tu cu niste semnaturi false la banca si cere un imprumut, sa vezi ce repede te salta politia

 3. Dar Stavarache de unde a scos atatea semnaturi? Nu i-am vazut corturile prin oras, de unde a scos atatea semnaturi? In plus, depunerea candidaturi de catre acest penal a fost o surpriza pentru toti, nimeni nu se asterpta la atata tupeu.

 4. Deci mucosul demagog si statator degeaba profesionist a inceput cum stie el mai bine…….cu tupeu si golaneala……doar ca l-au prins! Bravo mai politicianule …..nu merge ca pe internet!

 5. Cred ca trebuie modificata Legea,cei care o incalca sa raspunda penal???
  De altfel, scrie la subsolul fiecarei liste de sustinatori ca persoana care intocmeste
  acest document raspunde conform Codului Penal,,>>>>dar vad ca Nu se ia nici-o
  masura ci se anuleaza Lista???!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ