– acestia au fost prinsi in flagrant când ofereau 500 de euro pentru ca oamenii legii sa opreasca cercetarile intr-un dosar penal intocmit pe numele unuia dintre ei, pentru infractiuni la regimul rutier – cei doi sunt acum cercetati pentru dare de mita

Patru politisti de la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau au facut denunturi la Directia Generala Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SAJ) Bacau dupa ce li s-au oferit diverse sume de bani. In urma acestora, ofiterii anticoruptie, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau, au organizat un flagrant in urma caruia cei doi barbati au fost prinsi in timp ce ofereau suma de 500 euro pentru ca asupra unuia dintre ei sa nu fie continuate cercetarile într-un dosar penal intocmit pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Politistii au scris in denunturile lor ca in timpul unui control in trafic, efectuat in dimineata zilei de vineri, 12 februarie, pe raza localitatii Corbasca, au incercat sa opreasca un autoturism care avea numere de înmatriculare din Germania, expirate din decembrie 2015.

PUBLICITATE

„Conducatorul auto a refuzat sa opreasca la semnalul regulamentar al agentilor de politie si a fost urmarit, reusindu-se oprirea si imobilizarea sa.

La efectuarea verificarilor s-a constatat ca D.G.I. nu detine nici permis de conducere, sens în care a fost condus la sediul Sectiei 5 Politie Rurala Racaciuni pentru continuarea cercetarilor.

Pe traseul pâna la sectia de politie, D.G.I. a încercat în mod repetat sa le ofere bani si bunuri celor doi agenti de politie pentru a nu lua masurile legale împotriva sa”, se arata in comunicatul de presa remis de DGA.

La sediul politiei si-a facut aparitia si viitorul socru al soferului care a abordat un politist si in mod repetat ar fi incercat sa-i ofere bunuri si sume cuprinse intre 200 si 400 de euro pentru a distruge actele si a-l scapa pe ginerele sau de dosar.

Fiind refuzat, a mers la seful sectiei si i-a promis si acestuia bunuri si suma de 500 de euro pentru a opri cercetarile.

Politistii au facut denunt la DGA, care a fost inaintat la parchet, si astfel s-a organizat flagrantul.

Cei doi au fost retinuti si dusi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Felicitari agentilor de politie. Avem nevoie de mai multi ca ei. Din pacate cam rare cazurile de acest gen. Sper sa aiba parte de o remunerati pe masura. Si pe viitor si altor agenti/ofiteri de politie pentru a contraataca ispita mitei.

  2. Daa, au reusit dosarul anului. Dar de colegul ăla al lor care a furat din lucrurile deținuților care erau pe arestul politiei, ce se mai aude? Dar ca astăzi au dirijat circulația pt rromii aia, nu se autosesizeaza nimeni? Nuuu, au prins nuste amărîți si vai sa le aducem oda de lauda.

    • Un “amarat” care conduce fara permis masina cu numere expirate si incearca sa mituiasca politisti. O parte din vina ca a ajuns tara/orasul aici o ai si dumneata pentru ca iei aprarea unor astfel de scursuri.

      A nu se intelege ca incerc sa scuz Politia Romana(sau pe ceilalti politisti) de magariile pe care le fac. Dar apreciez cand isi fac treaba cum trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ