– cei doi pasionati de jocuri de noroc pe internet au primit sanctiuni de cate 5.000 de lei fiecare – ghinionistii au pariat bani pe doua site-uri straine nelicentiate in România

Zeci de mii de pasionati din toata tara de jocuri de noroc sunt pe listele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), autoritatea care reglementeaza jocurile de noroc si pariurile în România. Acestia vor fi amendati cu pâna la 10.000 de lei fiecare pentru ca au jucat pe site-uri de pariuri neautorizate în România.

Deja, institutia a început procedurile legale împotriva pariorilor care nu au respectat legea. Cruciada a fost pornita de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc in toamna anului trecut, când institutia a inceput sa-i identifice pe toti cei care, în perioada 10-31 septembrie, au pariat bani pe doua mari siteuri internationale specializate

PUBLICITATE

– Bet365.com si Bwin.com, doi dintre cei mai mari operatori de pariuri si jocuri de cazinou din Europa.

Astfel, circa 50.000 de jucatori identificati de ONJN au fost notificati ca au încalcat legea si ca trebuie sa achite amenzi uriase. „Acest numar mare de contravenienti a aparut in ciuda faptului ca institutia noastra a utilizat toate mijloacele de comunicare(…). Aceasta situatie, in opinia noastra, se datoreaza modului in care operatorii au ales, in loc sa respecte legea, sa-i dea o interpretare proprie, pentru a nu pierde jucatorii. Acestia aveau obligatia sa ofere doar servicii legale si sa-i informeze pe jucatori despre acest lucru”, ne-a comunicat Cristinela Odeta Nestor, presedintele ONJN.

Ea mai precizat ca, in functie de individualizare si pericolul social al faptei savârsite (cel mai probabil, marimea rulajului de bani facut de jucator pe site n.r.), dupa evaluarea documentelor si a punctului de vedere al perosoanei vizate, se poate aplica atât sanctiunea contraventionala cu avertisment, cât si cea cu amenda.

In plus, legislatia in domeniu prevede ca pariorii au posibilitatea de a contesta în instanta amenzile.

Prin urmare, potrivit ONJN, au fost persoane care au decis sa achite amenzile aplicate, dar si unele in care amenzile au fost contestate in instanta. Potrivit legii, procesele verbale care nu au fost platite si nici contestate in termen de 15 zile, se transmit autoritatilor publice locale, in vederea executarii.

Altfel, spus, cei in cauza se pot trezi cu popriri pe conturi sau cu plic, in cutia postala, de la Fisc.

„Pe raza judetului Bacau, au fost incheiate doua acte de control, fiind aplicate doua amenzi contraventionale, in valoare individuala de 5.000 de lei. In urma verificarii datelor existente la nivelul institutiei noastre, aceste doua sanctiuni au fost contestate in instanta”, au precizat reprezentantii Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, insa, fara a preciza si numele celor doi ghinionisti, in virtutea principiului confidentialitatii identitatii.

Cert e ca amenzile primite de cei doi bacauani au fost direct proportionale cu sumele pariate. Mai trebuie spus ca pentru a evita sanctiunile, jucatorii trebuiau mai întâi sa verifice pe site-ul Oficiului pentru Jocuri de Noroc daca platforma de jocuri online se afla sau nu pe lista neagra. Se pare ca jucatorii nu au stiut ca respectivele doua site-uri nu au licenta de operare în România, ONJN facând publice aceste informatii abia recent. In aceste conditii, doar instanta de judecata va putea decide in cazul celor doi bacauani.

De retinut ca, pe pagina de internet a ONJN sunt publicate site-urile care au primit aprobare provizorie, in 2015, pentru a organiza si exploata jocuri de noroc on-line (http://onjn.gov.ro/approved/), dar si cele aflate pe lista neagra a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (http://onjn.gov.ro/lista-neagra/).

[/lock_content]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ