Grupul de firme Valcris Ascensoare, din Oradea, si societatea Lift Prod Bacau – membra a Grupului – au organizat o sesiune de prezentare a produselor si serviciilor proprii, cu tema „Solutii tehnice pentru modernizarea ascensoarelor”. Principalii invitati la eveniment au fost reprezentantii asociatiilor de proprietari si locatarii blocurilor de locuinte prevazute cu ascensoare, care au putut afla amanunte privind Plata în rate fara dobânda a lucrarilor de modernizare, Calitatea garantata a lucrarilor de montaj, de modernizare si de întretinere si Service-ul asigurat de Grup pentru ascensoare în municipiul Bacau.

Ascensoarele din România sunt în prag de pensionare. Folosite zilnic, viata lor nu poate dura la infinit. Durata de functionare a ascensoarelor este cam de 20 de ani. Montate si puse în functiune acum aproape 40 de ani, multe dintre lifturile din Bacau au limita de functionare depasita. Se vede însa de la o posta ca ascensoarele sunt obosite, inestetice si se defecteaza des. Iar locatarii de la etajele superioare numai ei stiu ce poate însemna un lift defect. În unele blocuri, astfel de situatii treneaza de multi ani.

valcris3

PUBLICITATE

Grupul Valcris Ascensoare a venit în Bacau sa arate celor din blocurile cu mai multe etaje ca pentru astfel de situatii se gasesc usor solutii de remediere. „Modernizarea unui ascensor – spune managerul general al Grupului, Valerica Ciobanuca, el însusi bacauan la origine – aduce confort si siguranta în functionare, dar si protectia instalatiei pe timp lung, iar de aici apare reducerea costurilor de functionare si de întretinere”.
În definitiv, un ascensor este ca orice aparat electrocasnic: cu cât este mai nou sau modernizat, cu atât este mai bun.

Cea mai moderna fabrica de ascensoare din România

Fondat în anul 2009, Grupul Valcris este un important furnizor de ascensoare si servicii conexe în tara noastra. În anul 2013 a inaugurat cea mai moderna fabrica de ascensoare din România, dotata cu cea mai noua tehnologie în domeniul prelucrarii tablelor, cu utilaje CNC (cu comanda numerica) pentru debitare, stantare, îndoire si sudare. „Noi, de la Oradea – spune Valerica Ciobanuca -, livram componente de ascensoare în tara, dar si în Europa. Firma noastra se ocupa cu tot ce înseamna instalatii de ridicat pentru transport de persoane si marfuri. Toate componentele provin din Italia, Germania si Croatia, cu declaratii de conformitate europeana, unde se vede clar cine este producatorul”.
Compania este abilitata sa efectueze servicii de verificare si încercari tehnice la toate categoriile de echipamente din sfera ISCIR. Un astfel de proiect serveste atât beneficiarilor care detin un echipament a carui durata de viata normata se apropie de final, cât si pentru acele echipamente care, din diverse motive, nu detin o carte tehnica valabila.

Modernizari cu plata în rate

Valcris si Lift Prod Bacau au prezentat în Bacau cabine de ascensor, kit-uri electrice si automatizari pentru a îmbunatati functionarea lor, dar si sistemul de rate pe care vrea sa-l promoveze în sprijinul asociatiilor de proprietari, sistem care poate ajunge si la 24 de rate lunare, fara dobânzi.
Firmele din Grup au echipe specializate si ofera solutii complete de asistenta, de proiectare, de montaj si de mentenanta. De asemenea, asigura garantii si postgarantii. Preturile si tarifele sunt personalizate, în functie de fiecare lucrare. Pretul unei cabine de lift pleaca de la 4.000 de lei. Partea electrica, în întregime, este de aproximativ 15.000 de lei, iar un kit de troliu ajunge la circa 14.000 de lei. Dar, sunt pachete de baza si optiuni pentru acestea, în functie de care se fac preturile. Iar pentru o functionare corespunzatoare trebuie plecat întotdeauna de la kitul electric si de la troliu. Cabina liftului este doar elementul de decor.

Lift Prod este societatea bacauana in Grupul Valcris

Mihaita Sotîrca este directorul societatii Lift Prod, parte a Grupului de firme din Oradea si reprezentantul acesteia în Bacau. „Ascensoarele Valcris – ne-a spus directorul Lift Prod – sunt fabricate din componente autohtone sau aduse din strainatate, dar care corespund normelor de calitate impuse de Uniunea Europeana. Noi vrem sa aducem ascensoarele din Bacau la astfel de standarde de siguranta în functionare, în conditii financiare convenabile (inclusiv în rate, fara dobânda). Firmele din Grup, inclusiv societatea din Bacau, sunt autorizate ISCIR si au personal autorizat. Astfel, putem asigura în cele mai bune conditii si lucrarile de modernizare si, ulterior, pe cele de service la ascensoarele din Bacau. Ne gasiti pe Strada 22 Decembrie, nr. 18.”

Lucrarile dureaza maximum sase saptamâni

Timpul de realizare a unei lucrari – am aflat de la reprezentantii Lift Prod Bacau – este în functie de complexitatea modernizarii. „Putem începe imediat daca avem în stoc materialele necesare sau în maximum patru-sase saptamâni daca facem comenzi pentru unele piese – spunea directorul general al fabricii din Oradea, Adrian Dumiter. Important este ca firma din Bacau se afla deja pe piata si poate începe imediat lucrarile. Ea are deja experienta în domeniu, este autorizata din 2014 si a operat cel putin sase modernizari de ascensoare, pentru ca lucrarile noastre ne recomanda. În plus, Lift Prod are lucrari de întretinere si în alte asociatii de proprietari”.

„Vom gasi solutii suportabile pentru asociatiile de proprietari. Ne adaptam situatiei economice a zonei. Obiectivul nostru este sa înlocuim aproape toate ascensoarele. Si speram sa reusim, pentru ca personalul pe care îl avem si suportul nostru tehnic ne permit. În plus, vrem sa aducem un anume grad de confort în casele locatarilor. Oamenii trebuie sa înteleaga, în primul rând, ca ascensorul este o masina care trebuie sa functioneze în conditii de siguranta. Este în joc viata copiilor, dar si a tuturor celor care ies si intra într-un bloc de locuinte cu ascensor. Functionarea în siguranta a unui asecensor înseamna viata. Dar si liftul are viata lui si aceasta trebuie îmbunatatita cu timpul”.
Valerica Ciobanuca, general Manager Valcris

„Locuiesc din 2004 într-un bloc turn cu sapte etaje. De 20 de ani, la noi nu merge liftul. Se îngrijea o firma de el, dar era singura, fara concurenta. Nici asociatia de proprietari nu ne-a dat vreo mâna de ajutor. Acum doi ani, însa, ne-a pus la dispozitie o suma de bani, numai ca cine trebuia sa se ocupe sa pornim treaba a plecat din tara. Asa a trecut timpul si am ajuns pâna astazi tot fara lift în bloc. Acum am gasit firma Lift Prod Bacau, care aduce tot materialul necesar modernizarii ascensorului si este material nou. Vom plati, în rate, doar câte 1.200 de lei de fiecare apartament. E convenabil. Platim ratele la asociatia de locatari. Ne ajunge mai ieftin decât ne-a cerut o alta firma, cu care am stat de vorba initial. Si contributia lunara, pentru mentenanta, este mai mica la Lift Prod Bacau decât la firma de pâna acum.”
Floarea Jenica, Asociatia de proprietari nr. 73, Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Pe ce lume traiti, fraților? Cum sa dați pe un troliu atâtea milioane? Sunteti nababi? Un troliu nou cu motor frana, postament si limitator de viteza nu depaseste 100 mil. (vedeti pe oferte pe net), iar cablurile si modernizarea cabinei, sunt mult mai mici decat vi s-a cerut aici. Contactati firmele din bucuresti sa faceti comparatie!

LĂSAȚI UN MESAJ