21 iunie 2024
EconomieDobânzi neimpozabile de până la 7,25%, la ultima ediţie Tezaur din 2023

Dobânzi neimpozabile de până la 7,25%, la ultima ediţie Tezaur din 2023

Statul i-a ofertat pe contribuabili, lansând, de Black Friday, ultima ediție a titlurilor guvernamentale „Tezaur” din 2023. Dobânzile anuale ajung la 7,25%.

Băcăuanii care mai au rezerve financiare și vor să le investească, fără a fi impozitați de stat, pot alege titlurile „Tezaur”, emise de Ministerul de Finanțe. Subscrierile pot fi făcute din această săptămână până la data de 14 decembrie.



„Nu există o sumă minimă de subscriere”

Titlurile, cărora statul le garantează siguranța și stabilitatea, au o valoare nominală de 1 leu și sunt cu scadență de 1 și 3 ani. Dobânzile anuale sunt de 6,15%, respectiv, 7,25%. Nu există o sumă minimă de subscriere, iar procesul este unul cât se poate de simplu. Facilitează participarea chiar și celor care nu au experiență în domeniul financiar. Titlurile de stat vin cu avantajul unor dobânzi neimpozabile, sporind randamentul net pentru cei care îl aleg”, transmit reprezentanții ministerului de resort. Achiziția titlurilor de stat „Tezaur” se face online, prin intermediul unităților Trezoreriei Statului, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Virtual Privat (SPV) . În plus, potrivit calendarului transmis de Finanțe, băcăuanii pot cumpăra titlurile guvernamentale de la sediul unităților Trezoreriei Statului, în perioada 13 noiembrie 15 decembrie 2023, dar și de la oficiile poștale, între 13 noiembrie și 14 decembrie 2023, în mediul urban, și între 3 noiembrie și 13 decembrie 2023, în mediul rural.

Titlurile „Tezaur” pot fi răscumpărate în avans

Pot cumpăra titluri de stat toți băcăuanii care au împlinit vârsta de 18 ani, la data efectuării subscrierii. Astfel, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri, în cadrul unei emisiuni. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur” sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Însă, investitorii pot la fel de bine să anuleze subscrierile deja efectuate, doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri în acest sens. Veniturile din dobânzi, obținute la titlurile „Tezaur” sunt neimpozabile. Fondurile atrase de stat prin aceste titluri vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

În prima jumătate a anului, mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. În total, peste 50 de milioane de euro au pus la adăpost de inflația galopantă investitori din tot județul (față de peste 71 de milioane de euro, în tot anul trecut). Cele mai mari subscrieri făcute de o persoană fizică au fost cu puțin de peste 1.000.000 lei, dar au fost și băcăuani care au investit între 200.000 și 600.000 lei, în titlurile de stat.



spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img