Ministerul Finantelor Publice a facut public prospectul emisiunii de titluri de stat pentru populatie, prima de acest fel din ultimii zece ani. Astfel, s-a stabilit si intervalul in care cumparatorii pot negocia dobânda acordata si care este 1,75 – 2,15% pe an, pasul negocierii fii nd de 0,05%. Dobânda la care va fi efectuata emisiunea va fi anuntata pe 22 iunie, data alocarii emisiunii.

Titlurie de stat pot fi cumparate in perioada 8 – 19 iunie (inclusiv), de la ghiseele BRD-GSG, Raiffeisen Bank si BCR. Valoarea unui titlu este de 1.000 de lei, valoarea totala a emisiunii fiind de numai 100 de milioane de lei. Termenul de maturizare a titlurilor este de doi ani, scadenta fiind fixata pentru ziua de 25 iunie 2017. 

Cumparatorul poate opta pentru o dobânda mai mica sau mai mare, în acest interval, pe formularul de subscriere. Daca va fi suprasubscriere, emitentul de titluri va merge pe o dobânda competitiva, adica mai mica, iar cel care a optat pentru limita superioara a dobânzii va pierde.

PUBLICITATE

În functie de cerere, valoarea emisiunii de titluri poate fi majorata sau se poate impune o dobânda maxima. Specialistii spun ca este recomandat sa treci pe formular o dobânda cât mai mica din interval.
Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti pe 26 iunie, când se vor putea realiza si primele tranzactii bursiere cu acestea. Cei care vor sa vânda titlurile înainte de scadenta o pot face prin intermediul uneia dintre bancile din consortiu, la un comision de maxim 0,1%, sau prin orice alt intermediar autorizat, la comisionul stabilit de acesta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ