Avocată

Scandalul de la care a pornit dosarul penal are in prim-plan o lucrare de 4 milioane de euro

Sala de judecata se transforma intr-un câmp de lupta la fiecare termen care se judeca in dosarul de trafic de influenta deschis pe numele a doi afaceristi din Galati, parteneri intr-un proiect al Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB) cu Viorel Rusu, administrator unic al Conextrust, si denuntator in acest caz.

Joi, disputele dintre judecatoarea de la Tribunal, cunoscuta dupa expresia “C-asa vrea muschii tai!”, si avocatii afaceristilor din Galati au fost la fel de aprinse, dar la acestea s-au adaugat si acuzatii foarte grave la adresa DNA.

PUBLICITATE

Ca si concluzie, s-a demonstrat inca o data ca unii magistrati sunt stapâni deplini in sala de judecata, ca au tendinta sa dea dreptate procurorilor chiar inainte de a citi rechizitoriul si ca, cel mai grav, considera ca administrarea de probe in apararea inculpatilor este o pierdere de timp.

Avocata Lepirda a insistat ca s-a depus altceva la dosar

Extrem de revoltata de aceste abuzuri, avocata Carmen Lepirda a acuzat, la termenul de joi, ca DNA refuza sa puna la dispozitie interceptarile cerute la un termen anterior, desi instanta a admis solicitarea.

“Trebuie sa ne lasati sa ne facem probe! DNA a trimis doar un CD pe care nu se regasesc toate interceptarile telefonice. In schimb, apar in rechizitoriu mesaje care nu se afla pe suporturile trimise de DNA. Inseamna ca mai sunt interceptari pe care DNA nu vrea sa le puna la dispozitie, desi Tribunalul ne-a admis cererea. Nu stim ce cuprind, de aceea le si cerem, pentru a le verifica. Trebuie sa clarificati aceasta problema si sa aflati adevarul”, a cerut, insistent, avocata Carmen Lepirda. Judecatoarea a incercat, ce-i drept, sa afle ce e cu aceste probe nedepuse la dosar, dar, in final, dupa comentariile deplasate, a inclinat sa-i dea crezare procuroarei de sedinta care a spus, ofensata de acuzatii, ca DNA a trimis toate CD-urile la instanta.

“Am priceput! Dumneavoastra vreti tergiversarea cauzei! Noi am aprobat tot, dar veniti din nou cu aceasta cerere ca sa mai amânam dosarul”, a fost concluzia judecatoarei. Avocata Lepirda a insistat ca DNA a depus altceva la dosar si nu ceea ce a admis instanta, dar a primit replici in aceeasi nota: “Orice ca sa se lungeasca procesul! Daca asa va faceti apararea… Asta inseamna amânare, ceea ce si dorim. Nod in papura”, a fost nemultumirea judecatoarei care spera sa inchida cât mai repede dosarul.

“Are deja un an dosarul. Noi trebuie sa judecam cu celeritate. Dam termen la 3 septembrie. Si atunci iesim cu dosarul in pronuntare. Vor avea loc dezbateri. Toata lumea sa fie pregatita!”, a anuntat, raspicat, judecatoarea.

Denuntatorul, curat ca lacrima

Scandalul de la care a pornit dosarul penal are in prim-plan o lucrare de 4 milioane de euro, pentru reabilitarea statiei de tratare apa Caraboaia, câstigata la licitatie de trei firme asociate – ERG Termrom Galati, condusa de Mihai Daniel Bociar si Viorel Adrian Ferendino, SC Amici si Conextrust, administrate de Viorel Rusu.

In urma unui denunt facut de Rusu, cei doi oameni de afaceri galateni au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta. Ei au fost acuzati ca in perioada 2012 – 2014 au pretins si primit de la Viorel Rusu mai multe sume de bani – in total 50.000 de euro, sustinând ca au influenta asupra unor persoane din Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si ar putea interveni pentru respingerea contestatiei facute de o firma concurenta din Tulcea care a participat la licitatia organizata de CRAB, apoi pentru a influenta magistrati de la Curtea de Apel pentru respingerea plângerii facute de societatea din Tulcea si, o ultima transa, pentru a interveni pe lânga persoane din conducerea CRAB in vederea semnarii si derularii contractului.

Curios este ca lui Viorel Rusu procurorii i-au mentinut calitatea de “denuntator”, desi a recunoscut ca a dat mita de mai multe ori, iar denuntul a fost facut de-abia la ultima fapta de dare de mita.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ