Joi, 14 mai 2015, la ora 11.00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va efectua în Poligonul „Lunca Siretului”, din comuna Săuceşti, distrugerea muniţiei neexplodată rezultată în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Bacău.

Muniţia distrusă a fost asanată în perioada martie – mai 2015. Ultima distrugere efectuată de echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău a avut loc în data de 18 martie 2015.

Pentru distrugerea muniţiei, care constă în: 360 cartușe calibru 7,92 mm; 114 tuburi cartușe calibru 7,92 mm; 5 proiectile explozive calibru 75 mm; 1 lovitură cu proiectil exploziv calibru 85 mm; 3 proiectile explozive calibru 100 mm; 1 proiectil exploziv calibru 150 mm; 1 proiectil perforant calibru 75 mm; 1 bombă aruncător calibru 82 mm; 2 grenade de mână defensive; 1 grenadă de mână defensivă de exercițiu; 1 corp grenadă defensivă fără focos și încărcătură, se vor utiliza 9 kg de trinitrotoluen, precum şi alte mijloace pirotehnice.

PUBLICITATE

Misiunile de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflagraţiilor s-au desfăşurat în municipiile Bacău, Onești, Moinești, orașul Tg. Ocna și comunele Asău, Berești Bistrița, Itești, Oituz, Prăjești și Ștefan cel Mare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ