Vineri, 20 noiembrie 2015, la ora 11.30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va efectua în poligonul „Lunca Siretului”, din comuna Săuceşti, distrugerea muniţiilor rămase neexplodate rezultate în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Bacău.

Muniţia care urmează să fie distrusă a fost asanată în luna noiembrie 2015. Ultima operațiune efectuată de echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău a avut loc în data de 13 noiembrie 2015.

Pentru distrugerea muniţiei, care constă în: 1 bombă de aruncător calibru 60 mm; 109 bombe de aruncător calibru 82 mm; 1 corp proiectil exploziv calibru 75 mm; 1 proiectil exploziv calibru 75 mm; 1 proiectil exploziv calibru 100 mm; 1 proiectil exploziv calibru 150 mm; 1 focos proiectil; 1 mină antipersonal; 8 cartușe calibru 7,92 mm, se vor utiliza 34 kg de trotil (trinitrotoluen), precum şi alte mijloace pirotehnice.

Misiunile de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflagraţiilor s-au desfăşurat în municipiul Bacău și comunele Brusturoasa și Oituz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ