Formatia „Subcarpati” a cucerut onestenii / foto: facebook

Surpriza de la „Festivalul Verii” (care s-a desfasurat la sfârsitul saptamânii trecute in Parcul Municipal Onesti) a fost data de prezenta pe afisul spectacolelor, urmarite de catre mii de onesteni, a formatiei „Subcarpati”.

Aceasta se afla intr-un turneu national de promovare a celui mai nou album al sau, numit sugestiv „Satele Unite ale Balcanilor”, si a cucerit spectatorii din municipiul de pe Trotus si din imprejurimi prin amplasarea unei scene deasupra unui vechi autobuz (cu care se deplaseaza prin tara). Inedita scena a fost in preajma Rotii din parcul onestean, aici fiind prezente si numeroase caruseluri, care au adunat mii de onesteni de toate vârstele.

De pe aceasta scena, membrii formatiei „Subcarpati” (care au revolutionat rap-ul românesc prin aranjamentele sonore ce creaza un mix intre muzicile traditionale, inclusiv folclorul românesc) au interpretat mai multe melodii reusind sa sustina un concert incendiar. Pentru aceasta prezenta scenica a formatiei „Subcarpatii” la Onesti s-a evidentiat si super- show-ul de lasere, care a prefatat recitalul muzical.

Intr-un palpitant joc de lumini s-a cântat despre lucrurile cu care ne putem mândri, prin cântec, spectatorii fiind indemnati „sa vorbim despre viitor, sa facem ce ne propunem”. O impresie puternica, nostalgie si chiar o lacrima in ochi au produs aceste melodii mai ales celor care au revenit pe meleagurile onestene din tarile straine (unde lucreaza), ei fiind acum intr-un scurt concediu de odihna.

„De fiecare data când plec din tara imi sterg lacrimile, iar aceste melodii simt ca sunt cuprinse de tot dorul sufletului, atunci când te afli departe, in lume”, ne-a declarat Sebastian C., de 48 ani, care lucreaza in Islanda din 2011.

Pe scena „Festivalului Verii” de la Onesti au mai sustinut momente artistice mult aplaudate de public si solistii de folclor Gabriela Comaneci, Oltita Todirca, Nicu Chirita si altii. Pata de culoare a acestei editii a fost data de prezenta pe aleile parcului a unui loc unde onestenii au putut sa isi procure decoratiuni si cadouri (handmade) personalizate.

Alte articole