Conducerea Scolii „Nicu Enea” Bacau asteapta aprobarea construirii unei sali de sport de pe vremea guvernarii lui Adrian Nastase. Prof. Mariana Ifrim a crezut ca va „prinde trenul” odata cu proiectul construirii de sali de sport, insa intâmplarea a facut ca dupa intocmirea proiectului de constructie sa cada Guvernul Nastase.

Atunci i-a fost spulberata orice speranta cu privirea la ridicarea unei sali de sport, desi, ulterior a facut numeroase demersuri pentru a primi finantare pentru acest proiect.

„De fiecare data, Ministerul Dezvoltarii ne-a asigurat ca atunci când vor fi bani, ne va face si sala de sport. In fiecare an am ridicat aceasta problema, pentru ca este foarte greu pentru copii sa tina iarna orele de sport in clasa.

PUBLICITATE

Pentru suplinirea lipsei salii de sport am achizitionat mese de tenis si set-uri de sah, astfel incât, copiii sa aiba unde sa-si consume energia si sa-si ocupe timpul iarna sau in zilele in care vremea potrivnica ii impiedica sa faca educatia fizica afara”, declara prof. Mariana Ifrim, directorul Scolii „Nicu Enea” Bacau. Ea spune ca scoala pe care o reprezinta este singura scoala gimnaziala din municipiul Bacau care nu are sala de sport, iar elevii sunt nevoiti sa faca activitatile sportive pe holuri atunci când vremea este potrivnica desfasurarii lor in aer liber.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Scoala are director? Poate, unul, asa, onorific. Foarte bine ca vrea! Toti copiii trebuie sa beneficieze de aceleasi standarde de educatie. Mult succes!

  2. Doamna directoare Mariana Ifrim ar trebui sa se gandeasca la unele chestiuni mult mai importante care trebuie rezolvate URGENT!

    1) Copii inca folosesc baia de afara care este mizerabila! Practic, sunt cateva camere cu beton si o gaura de scurgere! Jenant… exista baie destul de buna in incinta scolii dar doamna directoare nu le permite copiilor sa mearga acolo, tinand usa de la baie inchisa ! Astfel, cine are nevoie la baie trebuie sa ceara cheia elevului de serviciu (iar elevul de serviciu este instruit sa dea cheia doar profesorilor sau doar anumitor elevi).

    2) LIVADA ESTE O INFECTIE. Livada scolii, este plina de gunoaie. Pungi, Hartii, Bidoane! Tot felul de resturi! Asta nu e o noutate, asa este de ani de zile. Iar ca de obicei, in fiecare vara livada este plina de buruieni inalte de jumatate de metru care pun pariu ca adapostesc serpi, gropi sau gunoaie…

    Mai sunt multe de spus dar doamna directoare ar trebui sa rezolve urgent aceste doua chestii inainte sa aiba pretentii la sala de sport…

  3. Este un proiect care nu iti are rostul in momentul de fata la Scoala „Nicu Enea” ,aceasta scoala are probleme mult mai grave decat lipsa unei sali de sport.In primul rad as incepe sa scriu despre conditile foarte proaste din aceasta scoala,eu cand eram eleva diriginta mea se ducea cu cercitul pe la alte scoli ca sa aduca banci findca la noi la scoala bancile erau intr-o stare foarte proasta.Pe langa asta ar mai fi MIZERIA care este insuportabila in curtea scoli.Pe timp de vara burienile cresc de aproape un metru i si nu poti calca de gunoaiele din curte, iar livada este o mizerie totala.Directoare nici nu vrea sa auda sa faca curat au fost uni locuitori ai cartierului serbanesti care au solicitat sa faca curatenie in livada dar directoarea nici nu a vrut sa auda cine stie poate nu vrea sa cheltuie bani pe curatienie ca dansa de cand este directoare s-a cumparat 2 masini foarte scume.In livada vara sunt o gramada de gunoaie bidoane. pungi si tot felu de gunoaie si plus burienile sunt de jumatate de metru.Ar mai fi grupul sanitar din curte care la fel este o INFECTIE. Risti sa te imbolnavesti daca iti faci nevoile acolo,si plus ca scoala are grup sanitar in interiorul scoli dar elevilor nu li se permite acesul acolo doar profesori sau doar elevi care dau niste bonusuri financiare profesorilor li se permite acesul.Inca un lucru foare rau este ca unde intra profesori acolo este totul foarte curat nici o urma de mizerie .As intreba eu de ce la intrarea profesorilor este curat si in restul curtii Nicu enea totul est o mizerie?

  4. Dragii nostri, cartierul Serbanesti al municipiului Bacau are istoria lui, peisaje pastelate de Alecsandri pe malul Bistritei, oameni inimosi si harnici. Copiii nostri chiar merita o sala de sport unde sa consume energia in mod civilizat si competitiv. Aceasta scoala, sa avem pardon dar o cam nimeresc toti alesii locali in preajma alegerilor pentru a face campanie electorala, in rest… Doamna prof. Ifrim Mariana a ramas singura sa lupte pentru niste fonduri care sunt infime in comparatie cu alte scoli din Bacau si din tara, desi proiectele dumneaei au avut rasunet pe plan didactic la Ministerul Educatiei si Cercetarii si au adus elevi noi in gradinita Scolii Nicu Enea si implicit in scoala primara si gimnaziala… Mai trebuie doar un dram de noroc, o semnatura la APROB, din partea forurilor superioare, si visurile copiilor de a juca handbal, baschet, fotbal, tenis de masa intr-o sala de sport adevarata vor deveni realitate… Pana atunci visul lor ar trebui facut public, de ce nu si la emisiunea Visuri la Cheie de la PROTV….

LĂSAȚI UN MESAJ