Dr. Ioana-Raluca Dinu a decis să se retragă din funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău. Anunțul a fost făcut de președintele ales al Consiliului Județean, Valentin Ivancea.

“Am fost înștiințat, de către conducerea Spitalului Județean de Urgență, cu privire la decizia directorului medical de a se retrage din funcția deținută în managementul unității spitalicești. Este un pas în urma căruia va trebui desemnat, urgent, un interimar în postul de director medical, astfel încât activitatea SJU Bacău să nu înregistreze nicio sincopă”,a declarat Valentin Ivancea.

“Cred că viitorul director medical al spitalului trebuie să fie o persoană cu experiență în lupta împotriva Covid19 și care a participat – din prima linie – la combaterea pandemiei și tratarea concetățenilor loviți de acest virus nemilos. De asemenea, îmi doresc ca viitorul director medical să vină cu o viziune managerială orientată către oameni, în care pacienții sunt pe primul loc, în centrul actului de management medical – de altfel, spitalele există pentru a trata, vindeca și salva semenii noștri, nu pentru a exercita funcții de conducere politică”, a mai declarat acesta.

“Alături de echipa managerială de la SJU Bacău, odată cu instalarea în funcția de președinte al Consiliului Județean, vom concepe un plan de combatere a pandemiei, în care toate spitalele vor acționa articulat și congruent, la nivelul întregului județ, având drept obiective tratarea pacienților și izolarea virusului. Pe scurt, o gestionare mai eficientă a crizei epidemiologice și o partajare echitabilă, între spitalele din județ, a responsabilităților sanitare în combaterea pandemiei”, a spus președintele Ivancea.

Dr. Ioana-Raluca Dinu nu a răspuns la telefon. Vom reveni și cu opinia sa imediat ce o vom avea.PUBLICITATE