11 decembrie 2023
EvenimentDirectorul Aeroportului Brașov, zburat din funcție după ce Dan Air a venit...

Directorul Aeroportului Brașov, zburat din funcție după ce Dan Air a venit în Bacău

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav se confruntă cu un moment tensionat, după ce directorul său, Alexandru Anghel, a fost revocat din funcție pe motive de activitate păguboasă. Decizia Consiliului de Administrație a stârnit controverse, iar directorul demis contestă vehement, susținând că aeroportul se confruntă cu adevărate probleme operaționale.

Revocarea pe motive de activitate păguboasă

Decizia de a-l revoca pe directorul Alexandru Anghel a fost luată de către Consiliul de Administrație al Aeroportului Brașov-Ghimbav, care îl acuză de o conducere neperformantă și chiar păguboasă. Daniel Micu, președintele Consiliului de Administrație, a declarat că există aspecte nerezolvate care pot aduce prejudicii aeroportului și Autorității Consiliului Județean, subliniind că aceste probleme nu au fost rezolvate până în prezent.

Contestarea deciziei de către director

Directorul general demis, Alexandru Anghel, a ripostat afirmând că revocarea sa nu respectă regulamentele, deoarece subiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație. Anghel respinge acuzațiile de conducere păguboasă, evidențiind faptul că aeroportul a avut venituri de 1,5 milioane de lei în locul celor prognozate, contrazicând astfel acuzațiile aduse de Consiliul de Administrație.Impactul asupra aeroportului

Deși Conducerea Consiliului Județean Brașov susține că activitatea aeroportului nu va fi afectată, fostul director Alexandru Anghel avertizează asupra problemelor care ar putea apărea în viitor. El subliniază că, din cauza programului redus de funcționare, aeroportul a pierdut destinații de zbor odată cu retragerea unei companii aeriene importante. Anghel argumentează că extinderea programului de funcționare la 12 ore este vitală și depinde de Romatsa, care trebuie să asigure suficient personal pentru serviciile de navigație aeriană.

Perspectivele viitoare

În timp ce șeful Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, susține că nimeni nu este de neînlocuit, tensiunile persistă între directorul demis și Consiliul de Administrație. Aeroportul Brașov-Ghimbav, inaugurat cu entuziasm și speranțe mari cu doar câteva luni în urmă, se află acum în centrul unei dispute care ar putea afecta nu doar reputația sa, ci și potențialul de dezvoltare în viitor. Așteptăm să vedem cum se vor desfășura evenimentele și care vor fi soluțiile găsite pentru a depăși această impas.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri