Din punct de vedere juridic era imposibil de demonstrat ca Hexi Pharma a diluat ani de zile produsele sale. E drept, opinia publica a fost usor de convins ca zeci de mii de români au murit in spitale din cauza infectiilor nozocomiale produse ca urmare a folosirii unor dezinfectanti de proasta calitate. In Justitie e mai greu, pentru ca la Tribunal se opereaza cu dovezi, nu cu zvonuri pe Facebook.

Si e imposibil de obtinut probe din produse livrate in acesti ani, probe care sa fie testate. La fel, e imposibil de stabilit o legatura intre calitatea produselor de dezinfectie si decesele provocate de infectiile nozocomiale. In primul rând, infectii intraspitalicesti se intâmpla in toate spitalele din lume, cauza fiind folosirea in exces a antibioticelor, lucru ce a determinat aparitia de virusi si bacterii rezistente la tratamente. In al doilea rând, cazuri de infectii intraspitalicesti s-au petrecut si in spitale care nu foloseau produsele incriminate.

Nici nu mai conteaza ca a fost sinucidere sau crima in cazul petronului de la Hexi Pharma. Conteaza doua lucruri: scandalul se va incheia fara nici un rezultat in afara faptului ca piata ramasa in urma eliminarii firmei românesti va fi impartita rapid de competitori straini si, in al doilea rând vom vedea urmari in zona media si politica.

Politicienii se vor repezi sa speculeze cazul. Ca si presa, dealtfel. Insa, deja in zona media putem vorbi de o mica panica. Pâna acum, victimele scandalurilor media – reale sau inventate, descoperite sau servite – isi pierdeau banii si, cel mult, libertatea.

De acum, insa, s-a deschis o noua posibilitate. Si conteaza prea putin cine a comandat crima, important este ca violenta sociala capata noi forme.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Corect! Toat scandalul asta este doar pentru ca neoconii vor sa preseze pentru “asigurari private” de sanatate. Infectii din astea exista peste tot in lume si in cele mai “civilizate” tari. Cautati pe google. Bacteriile alea exact de asta capata rezistenta, invata sa supravietuieasca si la cel mai a dracului dezinfectant. In Canada in unele cazuri au ajuns la concluzia ca doar daca ard spitalul din temelii si-l reconstruiesc scapa de ele. Numai romanilor li se serveste rahatul asta pentru a forta asigurarile “private”. Astazi de exemplu o vaca de ambasadoare a iesit ea sa ne impartaseasca din intelepciunea ei, de parca ii ceruse cineva parerea sau asta ar fi in fisa postului ei (intr-o tara normala era convocata urgent pentru intrebari) Daca-i lasati sa-si atinga scopul va meritati soarta!

LĂSAȚI UN MESAJ