In judetul Bacau au fost construite doua platforme pentru gunoiul de graj. A treia este in constructie.

in judetul Bacau sunt aplicate sau in aplicare trei proiecte pentru platforme comunale de gunoi de grajd si perdele forestiere de protectie

Legislatia referitoare la reducerea poluarii cu nitrati, masurile pentru prevenirea poluarii, precum si sursele de finantare pentru investitiile care sustin aceste demersuri vor fi, marti, 6 septembrie, in dezbatere publica in Bacau. Dezbaterea este organizata de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si va avea loc in sala Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Bacau (str. George Bacovia nr. 20), in intervalul orar 10,00 – 17,00.

Evenimentul face parte din campania 2016 a proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” si se adreseaza autoritatilor publice locale, autoritatilor cu responsabilitati în domeniu, precum si specialistilor, mediului academic si societatii civile din judetul Bacau. La dezbatere vor participa si vor avea interventii reprezentanti ai autoritatilor centrale, experti din domeniul protectiei mediului, membri ai comunitatii academice, reprezentanti ai diferitelor institutii implicate în implementarea, monitorizarea si controlul Directivei Nitrati a Consiliului Comunitatilor Europene. „Dorim – spun organizatorii – un dialog deschis între autoritatile locale judetene, beneficiari si finantatori, în vederea cresterii accesului beneficiarilor din judetul Bacau la sursele publice de finantare a investitiilor din Directiva Nitrati”.

PUBLICITATE

Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” a finantat, în judetul Bacau, doua investitii care au fost finalizate în 2015 si în prezent sunt operationale – platforma comunala de depozitare pentru gunoi de grajd în comuna Racaciuni si platforma comunala din comuna Gârleni. De asemenea, în comuna Gârleni, localitate care a fost desemnata centru de demonstrare si instruire, s-au construit 30 de platforme individuale pentru depozitarea temporara a gunoiului de grajd.

În proiect a fost livrat si echipamentul necesar operarii platformei – încarcator frontal, tractor cu doua remorci, o cisterna de vidanjare, masina de împrastiat gunoi si europubele. Valoarea investitiilor din comuna Gârleni este de aproximativ 1,5 milioane de lei, iar cea a investitiilor din comuna Racaciuni de aproximativ un milion de lei. Alta investitie este în curs de realizare – platforma de depozitare pentru gunoi de grajd de la Caiuti. De asemenea, au fost plantate perdele de protectie (60.000 de puieti de frasin, salcâm si ulm de Turkestan) în Gârleni si Racaciuni.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” dispune de 48 de milioane de euro pentru investitii in comunitatile locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti, cât si pentru masuri de consolidare a capacitatii institutiilor cu rol în monitorizarea si raportarea calitatii apelor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ