Administrația Bazinală de Apă Siret ne anunță că se efectuează manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret. Măsura precizează Georgiana Cernat, ofițerul pentru Relații cu Presa si Secretariat Tehnic al Comitetului de Bazin Siret – a fost luată având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza pentru următoarele zile. „Scopul acestor manevre – se spune – este pregătirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură.

În consecință, rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă: adăpatul animalelor, pescuitul, picnicurile, plimbările cu barca și alte activități recreative, pentru a nu-și pune viața în pericol.

De asemenea, atragem atenția să se urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență”.

De asemenea, s-a actualizat Avertizarea Hidrologică. Marți, 25 iunie, până la ora 24,00, pe râurile din bazinele hidrografice Trotuș, Bistrița, Bârlad și Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval.

Până la ora 14,00 a zilei de marți, 25 iunie, este COD PORTOCALIU pe râurile din bazinele hidrografice Trotuș, Bistrița, Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval, amonte confluență Trotuș.