Barajele de pe întregul cursul al Bistritei si Siretului, din amonte pâna in aval, au fost deversate in cursul zilei de vineri, pentru a preveni preaplinul si eventualele inundatii prin revarsare. In acest program au fost incluse, firesc, si barajele din judetul Bacau.

“Este o procedura standard in caz de precipitatii abundente. Râurile Bistrita si Siret sunt inca sub cod galben de inundatii”, a spus Georgiana Cernat, purtator de cuvânt al Directiei Apelor Siret.

Urmare a acestei proceduri, inclusiv Barajul Bacau II a fost deversat, iar apa rezultata a umplut lacul din jurul Insulei de Agrement, unde se fac lucrari de decolmatare de circa un an.

PUBLICITATE

“Am fost anuntatI inca de dimineata ca asa se va intâmpla, insa lucrarile de amenajare a Insulei nu au fost afectate”, ne-a spus primarul Ilie Bârzu.

Imediat ce apele vor scadea ca debit, barajul Bacau II va fi inchis, iar lacul de la Insula va fi din nou golit.

[wonderplugin_gallery id=”580″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ