– dupa ce li s-a dus faima printre straini cu faptele savârsite acolo, zeci de indivizi condamnati de instantele europene sunt trimisi acasa pentru a-si ispasi pedepsele

Parchetul de pe lânga Curtea de Apel (PCA) Bacau a primit, in cursul anului trecut, aproape 80 de cereri de executare a unor mandate de arestare europeane. Au fost emise de tari in care bacauanii certati cu legea au savârsit fapte care, de cele mai multe ori, tin prima pagina a ziarelor. Dupa ce sunt prinsi si extradati, cei vizati sunt cercetati si daca sunt gasiti vinovati atunci primesc o pedeapsa pentru infractiunea comisa.

Nu toti vor sa ramâna intr-o inchisoare din strainatate si atunci solicita sa fie trimisi acasa pentru a fi inchisi intr-o unitate de detentie mai aproape de domiciliu si de familie. Aceste cazuri sunt insa mai rare pentru ca, in majoritatea situatiilor, tocmai statul strain demareaza procedurile pentru continuarea pedepsei in tara de origine a condamnatului.

„În cursul anului 2014, s-au înregistrat la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau un numar de 58 de cereri adresate de state straine prin care s-a solicitat transferul unor persoane condamnate-cetateni români, pentru continuarea executarii pedepselor în România. Dintre acestea au fost solutionate 55 de lucrari, fiind sesizata instanta competenta pentru continuarea procedurii”, se arata in materialul privind activitatea desfasurata de PCA Bacau.

Dupa ce procedura este parcursa, cel vizat este urcat in avion, sub escorta, si adus in România. In unitatea de detentie din Bacau au fost adusi condamnati din mai multe state. „In Penitenciarul Bacau sunt custodiate persoane condamnate în strainatate care au fost transferate pentru continuarea executarii pedepselor în unitatea noastra, din tari ca Italia, Anglia, Olanda, Brazilia sau Franta”, a declarat insp. pr. Madalina Matasaru, purtator de cuvânt la Penitenciarul Bacau. Acestia au fost inchisi pentru infractiuni de furt, tâlharie, trafic si consum de droguri, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ