Unii detinuti nu pot sta departe de probleme nici in spatele gratiilor. Din dorinta de a ramâne conectati la mediul extern, ei fac tot posibilul pentru a introduce in celule telefoane mobile. Acestea sunt gasite ulterior in cadrul perchezitiilor, iar cei prinsi nu scapa nepedepsiti.

„În prima jumatate a anului 2015, în Penitenciarul Bacau s-au efectuat 45 de perchezitii la camerele de detinere, la dispozitia directorului unitatii si în conformitate cu dispozitiile legale, gasindu-se 17 telefoane mobile, diverse substante si alte obiecte interzise, respectiv cartele SIM, încarcatoare, acumulatoare telefon, carduri de memorie”, spune insp pr. Madalina Matasaru, purtator de cuvânt la Penitenciarul Bacau.

Acestea sunt bunurile care au trecut de filtru, insa tot in acest an, agentii de la sectorul „Vizite” au gasit in pachetele aduse de vizitatori 40 de telefoane mobile, dar si accesorii ale acestora, iar in cinci cazuri s-au descoperit substante interzise.

PUBLICITATE

Sanctiuni pentru cei care incalca regulile

In urma controalelor din celule, 35 de persoane private de libertate au fost sanctionate. Unele au primit doar un avertisment, insa altele s-au ales cu suspendarea dreptului de a participa la activitati culturale, artistice si sportive sau de munci, pe o perioada de cel mult o luna, de a primi, cumpara bunuri, cu exceptia celor necesare pentru igiena individuala sau exercitarea drepturilor la aparare, petitionare, corespondenta si asistenta medicala, pentru cel mult doua luni ori sa mai primeasca vizite pentru maximum trei luni.

„La stabilirea sanctiunii disciplinare se tine seama de natura si modul de comitere a abaterii, de persoana si starea de sanatate a condamnatului, de abaterile disciplinare savârsite anterior, de atitudinea persoanei condamnate dupa savârsirea abaterii si in timpul procedurii disciplinare, în conformitate cu dispozitiile legale”, mai spune insp. pr. Matasaru. Detinutii prinsi cu obiecte interzise ajung in atentia comisiei de disciplina din cadrul unitatii si se sesizeaza Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau si judecatorul de supraveghere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Si care sunt pedepsele aplicate celor care ar fi trebuit sa supravegheze detinutii? celor care au permis introducerea telefoanelor in pentenciar?
    Cum se aplica legea in acest caz? pentru unii cu puscarie (vezi cazul preotului si gardinalui de la penitenciar) si pentru unii cu felicitari pentru perchezitiile facute? Ii felicitam ca si-au facut datoria intr-un final si au reusit sa decopere ce le-a scapat in prima faza?’

  2. DAR DESPRE PERSONALUL PENITENCIARULUI NU S-A SCRIS NIMIC??…EI SARACII NU AU NICI O VINA CA AU PRIMIT SPAGI PT. TRECEREA ACESTOR BUNURI IN INCINTA???….EU CRED CA EI AR MERITA O SANCTIUNEEEE MAREEE….

LĂSAȚI UN MESAJ