17 aprilie 2024
Actualitate„Destin de steluta”. Mica scriitoare de la Colegiul Pedagogic

„Destin de steluta”. Mica scriitoare de la Colegiul Pedagogic

Pe Mateea Ioana Cosma, acum in vârsta de 9 ani, ati cunoscut-o in urma cu aproape doi ani, când ziarul Desteptarea a publicat un articol despre activitatea sa muzicala. Astazi o prezentam pe Mateea, intr-o alta ipostaza, aceea de scriitoare a unei povesti pentru copii, inspirata din viata ei.

Prezentarea cartii ei a avut loc in sala de cursuri a clasei a III-a A, de la Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, unde Mateea este eleva. Au fost de fata colegii ei si invatatoarea Camelia Hothazie. Emotionata, Mateea a incercat sa prezinte in câteva cuvinte cartea sa:

„Când eram mica, seara târziu, obisnuiam sa privesc, de la geamul camerei mele, stelutele care straluceau pe bolta cereasca si ma imaginam zburând printre ele. Era un vis, un vis frumos de copil, un vis care câtiva ani mai târziu a inceput sa prinda contur…Acum nu e vorba de stele adevarate, ci de stelute muzicale, de o lume a muzicii in care am inceput sa calatoresc de la 4-5 anisori. Ca si corpurile ceresti, stelutele muzicale sunt magice, pline de lumina si caldura, sunt fascinante si ramân in sufletele tuturor. Când urci pe scena, lumina reflectoarelor cade asupra ta, o caldura puternica te cuprinde, emotia clipei te inalta, iar aplauzele publicului la sfârsitul reprezentatiei tale te urca pâna la stele, la stelele adevatate, si devii, pentru o clipa, o Mica Stea. Depinde apoi numai de tine ca aceasta steluta sa straluceasca mereu si sa devina nemuritoare.”

In cartea „Destin de steluta”, Mateea vrea sa ilustreze un mic episod din mica ei viata de artist, din drumul lung si greu pe care il parcurg, impreuna, elevul si profesorul de canto, pentru a ajunge la performanta. Este, de fapt, un omagiu adus profesorilor ei de canto Ionut Gheorghies si soprana Anca Cristina Pârlog, dar si un gest de multumire adresat parintilor ei, care ii sunt mereu alaturi si o sustin in tot ceea ce face.

„Pe Mateea am cunoscut-o in clasa I. Am observat cum i se citeau pe chip o sensibilitate, o delicatete si o inteligenta aparte. In zilele care au urmat am descoperit un copil cu un suflet deosebit, ca o gradina luminata de razele soarelui, udata de cele mai curate izvoare, cu o educatie aleasa, cu un respect imens pentru scoala, invatatura, colegi si profesori. Am descoperit o fetita foarte talentata, pasionata de muzica, literatura si matematica.

M-a cucerit cu vocea ei cristalina si calda. Am aflat ca visul ei este sa ajunga o cântareata renumita, o stea care sa straluceasca printre celelalte stele, dupa cum spune si ea in cartea sa. M-au uimit ambitia, daruirea, munca intensa si puterea de sacrificiu de care da dovada. Mateea este un copil puternic, care stie sa lupte pentru visele sale, un copil capabil de performante superioare si responsabilitate fata de studiu. Ma mândresc cu o astfel de eleva si sper ca visele ei sa prinda aripi”, ne-a declarat si invatatoarea Mateei, prof. Camelia Hothazie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri