Fostul tenismen profesionist si agent FIFA, Relu Damian sarbatoreste Ziua Nationala in Bacau. Asa a fost in fiecare an de pâna acum, asa va fi si de data aceasta. Il „leaga de glie” patriotismul local, dar, mai ales, respectul filial.

Motivul? Simplu: pe 1 Decembrie isi aniverseaza ziua de nastere si tatal sau, inginerul Aurel Damian, caruia ii uram si noi, pe aceasta cale, multa sanatate si fericire! „Luni, pe data de 1, suntem invitati la tata, pentru masa de prânz. E un adevarat ritual”, a marturisit Relu Damian. Dar, acesta nu este singurul ritual al celui care a ocupat functia de presedinte al FCM Bacau si Farul Constanta:

„Fiecare dimineata o incep citind «Desteptarea». Mai nou, o citesc mai mult pe tableta, dar continui sa o cumpar si de la chiosc. Si nu o spun din complezenta; «Desteptarea» este primul site pe care-l accesez si primul ziar pe care-l deschid”.

Asadar, Relu Damian ramâne un cititor fidel al „Desteptarii”. In ciuda faptului ca ziarul nostru l-a „tavalit” in mai multe rânduri: „Nu tin ranchiuna. Criticile au un rol constructiv, mai ales când sunt obiective.

Iar «Desteptarea» reprezinta un ziar obiectiv. Va felicit pentru asta, dupa cum vreau sa felicit conducerea societatii si intreaga echipa redactionala pentru ca reusiti sa rezistati in aceste vremuri grele! Impliniti 25 de ani, adica nunta de argint cu cititorul si va doresc sa o prindeti si pe cea de aur. Sunteti o forta!”.

In final, sa notam ca Relu Damian s-a convins de forta „Desteptarii” si cu prilejul unui episod amuzant petrecut pe data de 1 aprilie 2009. Fiind Ziua Pacalelilor, „Desteptarea” a publicat un articol conform caruia FCM Bacau, condus la acea vreme de Relu Damian, a batut palma cu fostul atacant al nationalei României, Ionel Ganea.

Fara sa realizeze ca este vorba despre o farsa, antrenorul Gheorghe Poenaru a dat buzna in biroul presedintelui Damian pentru a-l lua la rost cu privire la transferul lui Ionel Ganea: „Ce-i asta, aduci jucatori peste capul meu? Ti-am zis si in iarna ca nu-l doresc pe Ganea la echipa! Vrei sa-mi strice vestiarul? Si nu era mai normal sa aflu despre acest transfer de la tine si nu din «Desteptarea»?”.

Pentru a se convinge, in sfârsit, ca e vorba doar de o farsa, Poenaru a avut nevoie de câteva zeci de minute bune. Plus un telefon dat in redactia „Desteptarii”.

„Desteptarea 25”

Incepând cu aceasta editie, cotidianul Desteptarea le propune cititorilor, in pagina 3, o noua o rubrica ce va incerca sa reflecte o mica parte din cei 25 de ani care au trecut de la prima aparitie. Asadar, rubrica „Desteptarea 25”, ce va fi prezenta in fiecare editie, pâna in ziua de 22 decembrie, când implinim un numar semnificativ de ani, va fi dedicata celor care au ceva de spus legat de activitatea de pâna acum a „Desteptarii”. Prin urmare, ii asteptam pe toti bacauanii care ne citesc, de la simpli cetateni pâna la persoane care au ocupat sau ocupa functii publice si nu numai, sa ne fie alaturi la rememorarea sfertului de veac de existenta, cu bune si cu rele, cu laude si critici deopotriva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. UN OM DEOSEBIT AM AVUT ONOAREA SA LUCREZ CU DOMNIA SA UN CARACTER DEOSBIT UN OM CARE SE POATE VORBI NUMAI LA SUPERLATIV. MULT SUCES SI MULTA SANATATE VA DORESC SI UN AN 2015 DEOSEBIT

LĂSAȚI UN MESAJ