Victor Ponta nu este cel mai stralucit premier pe care l-a avut România.

De fapt, ajuns printr-o conjunctura politica in fruntea PSD, Ponta nu a demonstrat niciodata ca ar avea calitati de lider.

Cum s-ar zice, a preferat sa fie copilotul care citeste harta decât pilotul care tine volanul in mâna.

PUBLICITATE

Ca premier a reusit sa enerveze suficienta lume in domenii delicate, cum ar fi fracturarea de exemplu.

Cu toate acestea, evenimentele din ultimele zile il pot transforma pe Victor Ponta intr-un erou-victima.

Punerea sa sub acuzare ar fi de comica daca nu ar fi tragica. Cum nu mai cred in coincidentele din politica, pur si simplu nu cred ca decizia de a-l acuza chiar in ziua in care Opozitia se pregatea sa depuna motiunea de cenzura este intâmplatoare.

Am mai spus-o in mai multe rânduri: lupta anticoruptie din România nu este altceva decât o lupta mascata pentru ciolan. Iar in aceasta lupta sunt folosite toate armele, legale sau ilegale.

N-ar fi o problema foarte mare daca in aceasta batalie ar lupta doar fortele politice; din pacate participa ca forte beligerante si structuri ale statului, aflate sau nu la vedere.

Cu o zi inainte de punerea sub acuzare a premierului, Daniel Morar, judecator la Curtea Constitutionala, atragea aentia asupra unor aspecte cel putin ciudate.

Spunea el ca nu i se pare normal amestectul serviciilor secrete in actul de Justitie, acestea neavând alt rol decât de a furniza informatii, nu si de a urmari procesele. Tot el atragea atentia asupra modului in care judecatorul Toni Grebla a fost “lucrat”, dupa ce Curtea Constitutionala a respins “Legea Big Brother”.

In aceste conditii, rolul de victima al premierului il poate ajuta in viitor; sa nu uitam ca Traian Basescu a jucat cu succes acest rol in mai multe rânduri. Si Ponta poate apela cu succes la aceasta strategie care prinde foarte bine la români.

Insa, acuzat sau nu, Victor Ponta conteaza mai putin in ecuatia generala. Ceea ce nu s-a discutat deschis de catre nici o forta politica este maniera in care serviciile secrete intervin in politica româneasca.

Ponta are acum o ultima sansa sa deschida acest subiect.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. “Totul se plateste”. PSD-ul a jucat aceiasi carte, a folosit la ultima demitere a lui Traian Basescu cam acelasi mecanism politic. Acum lucrurile s-au inversat si cel ce a sapat groapa altuia a cazut singur in ea.

  2. ma intreb firesc si pasnic ,daca n-ar interveni totusi serviciile secrete/nesecrete /alte institutii ale statului,noi cei de rand ,am mai afla ce inginerii politice /financiare /vraji fac demnitarii pe i-am ales i-ar mai opri ceva in drumul lor catre ciolan pentru care sunt in stare ,,sa vanda sangele si averea unei generatii ” ,vorba lui Mihai Eminescu ?! ma intreb la fel de firesc,cu rabdarea noastra ,a celor multi si umiliti care ne-am pus de fiecare data sperantele in cei alesi ,cum ramane ?! pe noi,cine ne apara de minciuni,abuzuri,manipulare , scenarii/strategii politice nefavorabile populatiei,inrobire etc.?!

    • As putea si eu sa ma intreb daca nu cumva Securitatea avea dreptate cand hingherea oamenii pentru opiniile lor politice. Dar nu o fac. Rolul unui serviciu secret nu este sa stabileasca vinovatii sau sa obtina condamnari si nici sa se amestece in politica. Rolul unui astfel; de serviciu, dupa cum spunea judecatorul Daniel Morar, de la Curtea Constitutionala este doar sa informeze. Restul este treaba Justitiei.

  3. Perfect adevarat ,daca-i asa ,departe de mine de a initia discutii inutile si contradictorii , tot ma intreb ,nu va suparati atunci ce fel de ,,informare”este ceea ce se vede cu ochiul liber si ce fel de ,,justitie” ,care e la fel de vizibila ?! sa merg la ORL,oftalmolog sau la psihiatru ?! de rugat,sincer ,ma rog sa-i fie bine tarii si poporului ,ca personal ,oricum as face ,la vot ,la protest ,tot nu e bine per ansamblu ,se obtine ceva ,se strica-n alta parte,intervine altceva ,intotdeauna se tot iveste cate-o ,,strategie ”,ceva imi lipseste …oi afla intr-o alta viata…s-auzim de bine ,

LĂSAȚI UN MESAJ