Daca te duci in piata sa ceri un kil de cas, va trebui sa platesti. Daca iti iei o haina din magazin, o platesti, daca mergi cu autobuzul, platesti bilet, daca bei o bere, o platesti.

De ce nu ar fi la fel si in cazul in care vrei sa citesti un ziar? E la fel, bineinteles, daca il cumperi tiparit pe hârtie. Daca, insa, vrei sa-l citesti comod, din fata computerului, traditia zice ca trebuie sa fie gratis.

Ani de zile s-a perpetuat ideea ca, daca e pe Internet, e fara bani. Si, din acest motiv, mii de publicatii au falimentat in toata lumea. Pentru ca realizau un produs cheltuind bani si-l livrau gratis. Modelul acesta de afacere a determinat o criza fara precedent in industria mass-media.

Si asa s-a ajuns sa se taxeze si continutul on-line. Pentru ca nu exista produs fara costuri si pentru ca oamenii care muncesc la realizarea unui ziar trebuie sa fie platiti, curentul electric, serverul, computerele, benzina, toate acestea costa.

DESTEPTAREA este unul din putinele ziare din România care introduce plata articolelor online. Este un pariu dificil pentru ca cititorul nu este invatat ca trebuie sa plateasca pentru a afla o informatie. Cu toate acestea, pretul nu este mare. Un abonament lunar pentru ziarul tiparit costa 20 de lei, pe când un abonament pentru editia online nu costa decât in jur de13 lei.

Din punct de vedere tehnic, plata se face securizat prin intermediul PayPal, o companie care realizeaza plati la nivel mondial. Cine nu are cont de PayPal, poate plati cu orice card valabil la tranzactiile online si speram ca, in curând, sa oferim si posibilitatea de a se plati prin SMS.

Ideea este, dupa cum am precizat, simpla: orice produs, orice serviciu trebuie sa fie platit. Pentru ca asa e in viata.

Razvan BIBIRE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. ok sunt de acord sa platesc abonamentul online, dar pentru versiunea cu plata beneficiez de copia electronica a editiei tiparite (cum de altfel practica marile ziare de care amintesti) pe mine personal mai mult ma intereseaza paginile de anunturi si mai putin editorialele si formatorii de opinie.

LĂSAȚI UN MESAJ