Deputatul onestean Valerian Vreme, fot ministru al Comunicatiilor, a cerut din nou preluarea societatii Rafo Onesti de catre statul român. Cererea a fost facuta publica duminica, 18 august, intr-o conferinta de presa.

„Eu sustin vechea mea propunere, din 21 martie 2013: ca statul român sa preia rafinaria. Am spus de atunci ca noii proprietari sau actionari majoritari nu pot tine societatea Rafo. Atunci am sustinut pentru prima oara o posibila natioalizare a societatilor Rafo si Uton Onesti. Nationalizarea exista, ca fenomen, in toata lumea capitalista, deci nu ar fi ceva iesit din comun si neavenit tocmai la noi. In plus si statul român are nevoie de o rafinarie”.

Valerian Vreme crede ca nationalizrea rafinariei ramâne in continuare singura solutie pentru rezolvarea situatiei de acolo. „Personal – a precizat deputatul -, am ajutat Rafo cât am putut, am deschis câteva usi pentru ei la administratia centrala, la presedintie, la guvern. Dar noii proprietari nu au fost seriosi.

Actualul proprietar nu are nicio credibilitate, si am declarat de mai multa vreme ca la Rafo agenda de lucru este facuta de un stat strain. In ultimele trei luni, ultimii doi actionari majoritari nu au demonstrat nimic”.

Cert este ca rafinaria onesteana se afla in continuare intr-o situatie foarte grea. Cei 364 de salaratii au cerut disponibilizarea colectiva, iar rafinaria a fost debransata de la alimentarea cu energie electrica pentru neplata facturilor, ceea ce agraveaza starea tehnica a instalatiilor in conservare, dar poate cauza si un catastrofal accident ecologic, pentru ca in statia de epurare a apelor nu mai functioneaza pompele. Apele pot, astfel, sa deverseze in Râul Trotus daca vor veni ploi mai abundente.

De asemenea, din 15 septembrie Rafo mai are un dosar in instanta de judecata, la Tribunalul Bacau, deshis de firma de paza Axa Security, care solicita falimentul societatii tot pentru neplata facturilor de servicii prestate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Hai sa recapitulam :
  – RAFO a fost la stat si a fost capusata de securistii pesedisti si de prietenii lor din alte partide ;
  – Rafo a fost data cadou lui Iacobov , reprezentant de frunte a celor de mai sus;
  – Iacobov vinde Rafo rusilor ;
  – rusii fac praf RAFO si mai vor si bani in schimb ;
  – Un deputat in Parlamentul Romaniei , pe nume Valerian Vreme , cercetat penal din perioada cand ocupa si o functie de ministru , propune ca statul roman sa-i despagubeasca pe rusi , pe Iacobov , pe toti care au facut praf RAFO si sa o ia de la capat , eventual cu aceeasi actori.
  Bai Valerian Vreme tu chiar crezi ca esti de neatins ? Tu si toti care ati jefuit aceasta tara timp de 25 de ani chiar credeti ca nu veti da socoteala ?
  Asta este valabil in egala masura si pentru sinistrul lider de sindicat Marian.

 2. ce echipa puternica are pmp-ul la Bacau….si ce probleme serioase si de actualitate ridica….astia lupta zi si noapte pt problemele bacauanilor si chiar le-au rezolvat in mare parte…basescule, nu iti este rusine sa te prezinti in fata bacauanilor cu asemenea specimene….cine voteaza oare asemenea specimene oachese…

 3. ce ….cand RAFO era in proprietatea statului toti se luau la intrecere, cine fura mai mult. Tot Onestiul a contrubuit la devalizare de la mic la mare, sa ne aducem aminte de traficul cu benzina furata si mai ieftina pe care o cumparau mai toti …`Vreme isi aduce bine aminte, era in perioada cand avea contracte preferentiale UMSoft de furnizare echipamente IT pe toata platforma petrochimica…
  Ce vremuri bune… cand toate gaurile directorilor si toate micile gainarii erau acoperite de STAT..

 4. nenea vreme a mirosit ca i rost de 2 3 voturi si plange acum de situatia jafo.nenea ce ai facut pina acuma,ai dormit pe salteaua cu bani???halal de tine,stai acolo sau ti e teama ca nu mai prinzi mandat de xdeputat :))))

 5. care stat sa ia rafo ONESTI ce ati facut pana acuma ??????… gata sa cam terminat cu golaniile la munca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 6. A fost o perioadă, începând cu 1993, când ”căpușele” grupărilor de partd se băteau în a prinde rând la furat din zestrea Rafo. Nu conta ce, banu” să iasă. Se furau produse distilate finite cu garnituri de vagoane (pe două și patru osii), cu cisterne-auto. Zilni se auzeau voci pe culuarele administrației: ”vine HV-ul” (V.Hrebenciuc), ”vine Valeriu Gheorghe ” (PNL), ”vine Stolo” (PDL), ”vine Victor Surdu” (PNȚ-CD),etc,etc. ”Aoleu, vine S.R.S. să scrie de bine despre noi”.
  Zilnic venea câte un reprezentat al grupărilor mafiote, de la Buc, și niciunul nu pleca cu mâna goală.
  Pe lîngă aceștia se ”înfrupta” și mafia locală. A funcționat și metoda de introducere în Rafo a fel și fel de țevăraie , ventile-vane, cabluri, toate fără trebuință dar ”cerute” de (unii) șefi prin Serv.Aproviz.
  Da”de sindicalistul șef al Rafo și cu prietenul lui Liviu Luca (Ploiesti) ați auzit ????
  Acesti doi nemernici, în vreo trei ani, au scos rafinăria ”pe poartă” !!!! Prăpăd au făcut.
  Ploieșteanul Luca și-a construit un adevărat imperiu pe muntele ”Păduchiosu”, șoseaua Sinaia – Târgoviște iar ”alunecosul pervers” M.Ion s-a ales cu vreo patru apartamente în Iași, Galați, Brașov și Onești. Acest șef de sindicat-minor a fost părtaș la toate furăciunile făcute, săvârșite în perioadele de tristă amintire de către capii PDL, PNL, PSD și tot neamul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ