Deputații USR s-au întânit la Centrul de Afaceri

5

Lucian Stanciu-Viziteu, deputat de Bacău din partea USR, a organizat, vineri, o conferință de presă la care au participat parlamentarii din Regiunea de Nord-Est, dar și doi lideri din Capitală.

La Centrul de Afaceri, alături de Cosette Chichirău – Iași, Iulian Bulai – Neamț, Mihai Botez – Vaslui, Lucian Stanciu-Viziteu, gazda evenimentului, au fost prezenți Petru Pletea, președintele USR Vrancea, Oana Bâzgan, deputat de București, Cristian Ghica, deputat și secretarul general al USR, Liviu Rusu, președintele județenei USR Bacău, și Irina Iuțuc, președintele municipalei USR Bacău.

„Scopul întâlnirii noastre este să vă convingem că, în Moldova, între parlamentari și între filiale există o coeziune puternică și împreună vom milita pentru ca această regiune să crească din toate punctele de vedere. Știu că situația Moldovei este cunoscută, dar spun ce am mai spus și în campania electorală, că Moldova are nevoie de infrastructură și de locuri de muncă, dar și de unitate la nivel politic. Noi vrem să demonstrăm că în USR există unitate”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu.

PUBLICITATE

Secretarul USR, Cristian Ghica, s-a declarat încântat de inițiativa deputatului de Bacău: „Mă bucur că au venit parlamentari și președinți de filiale la această întâlnire. Toată lumea știe că, în clipa asta, Moldova e năpăstuită față de restul țării, că s-a dus naibii industria, iar oamenii au plecat să muncească în străinătate. Ideea pentru care suntem aici este aceea că parlamentarii USR din Moldova sunt uniți și foarte hotărâți să facă ceva pentru zona aceasta a țării”.

Să se lucreze la imagine!

Cosette Chichirău, deputat și președintele USR Iași, a afirmat că se vor întâni în această formulă o dată pe lună, pentru a se cunoaște mai bine și a-și susține reciproc, în Parlament, proiectele, acele proiecte care vizează dezvoltarea Moldovei.

„Mă bucur să fiu aici și să văd un partid care se coalizează pe cauze, pe proiecte, nu pe motive clientelare”, a precizat Cosette Chichirău, apoi a adăugat că Moldova trebuie cunoscută, trebuie promovată pentru a atrage investitori.

Despre unitate și promovarea proiectelor Regiunii N-E a vorbit și Oana Bâzgan: „Pe lângă responsabilitatea centrală a Guvernului, există și o responsabilitate locală. Fiecare județ trebuie să construiască o poveste, să arate ce oferă, care sunt lucrurile care pot atrage investițiile… E un efort de echipă, pe care sper ca autoritățile locale să-l facă împreună cu noi pentru a dezvolta această imagine și acest potențial.”

Oana Bâzgan a afirmat că fiecărui județ din Moldova, chiar dacă nu are parlamentari, îi vor fi reprezentate interesele prin deputații și senatorii altor zone.

Mihai Botez, Vaslui, a vorbit despre „dorința de a face”, Iulian Bulai, Neamț, despre nevoia de a cartografia interesele locuitorilor din estul țării, iar Petru Pletea, Vrancea, despre dificultatea de a atrage investitori într-un județ în care „nici teren nu mai există ca să faci o fabrică”.
În opoziție, cu principii, sau în Guvern, fără…

Întrebați despre disputele din USR și riscul ca acest partid să se rupă, parlamentarii au evitat să dea un răspuns clar.

„Suntem deschiși oricărei personalități, oricărui om care împărtășește aceleași principii cu noi. Noi nu ne dorim cu orice preț să ajungem la guvernare. Unul dintre lucrurile pe care Dacian Cioloș le-a spus și public este că își dorește o structură, o formațiune care în 2019-2010 să câștige alegerile și să ajungă la guvernare”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu.

Dacă asta ar presupune o alianță între USR și PNL, lucrul acesta ar contrazice principiul USR de a face o altfel de politică. „Nu există niciun conflict între a-l primi sau nu pe Dacian Cioloș în USR, există un conflict între a ne păstra și a nu ne păstra principiile. Între a ne păstra principiile acceptând o creștere mai lentă și a renunța principii și a ajunge peste noapte la guvernare”, a explicat Viziteu.

Secretarul general al USR a precizat că e prematur să se discute despre asta deoarece urmează să aibă loc Congresul USR, care va tranșa aceste lucruri, iar deputatul de Iași a afirmat că există presiuni, din interior și din exterior, ca USR să se rupă: în interior e lupta pentru putere, o competiție normală în acest moment, iar în afară, acțiunea unor adversari politici care au înțeles că USR reprezintă singurul partid de opoziție din Parlament.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Vai de mama lor! Niște neica nimeni care sunt manevrați precum marionetele de foștii securiști cu un singur scop :acela de a disipa dreapta, de a submina PNL și a asigura astfel victoria permanenta a PSD -ului.Peste un an, maxim doi, oamenii vor realiza acest lucru iar USR va avea soarta partidului lui Dan Diaconescu.

  2. Domnule Dan si Laurentiu. Gotiu si Dohotaru sunt parfum pe langa Liviu Rusu. Sa-l vedeti pe net, pe dl. Rusu, presedinte de la judet, cum nu este in stare sa-si tina pe el nadragii de motociclist. In cel mai pur stil vamaiot. Cat despre domnul din spatele onorabilului deputat USR de Bacau din poza nr. 13, Gabriel Cojocaru care in campania electorala nu dorea sa inscrie pe listele de candidati USR la Camera Deputatilor pentru ca se compromite, este un maestru. Un maestru al intrigilor si al jocurilor de culise din USR si de pe unde o mai fi fost. Tot in cel mai pur spirit motociclist care ii anima, dupa cum se stie.

  3. Majoritatea celor din această grupare, numită partidul USR, nu au discernământ, iar unii sunt chiar bezmetici. Au demonstrat aceste lucruri la fiecare apariție publică.
    Oare există cineva, dintre românii neafiliați politic, care să aibă răbdare în a asculta pe vreunul dintre ei ???

LĂSAȚI UN MESAJ