Iuresul pe care l-au facut, zilele trecute, satenii din Sarata pare sa fi avut efect. Dovada sta faptul ca administratorii Bailor Sarata au decis sa suspende, deocamdata, actiunile de demolare a constructilor vechi ale statiunii.

„Aseara (miercuri seara, n.r), când am venit acasa, fiind plecat din localitate, am observat ca lucrarile de demolare s-au oprit. In fine, este mult de vorbit despre cine este proprietarul de drept al bailor. Am un pat plin de documente care vin in sprijinul afirmatiilor mele”, ne-a declarat Mihai Sandu, localnic din Sarata.

Reamintim ca, la inceputul saptamânii, un grup numeros de localnici din comuna au protestat fata de decizia Episcopiei Romano-Catolice, cea care administreaza statiunea si care a decis sa rada din temelii vechile cladiri, in locul acestora urmând a fi ridicate alte noi, cu finantare externa. Saptamâna trecuta, localnicii care s-au opus demolarii au obtinut de la instanta un document prin care se dispune incetarea oricaror lucrari in arealul Bailor, pâna când va fi emisa definitiv o decizie in procesul aflat pe rol având ca subiect tocmai diferendul dintre cele doua parti.

PUBLICITATE

„Consiliul Judetean a revocat autorizarea de demolare, pentru ca s-a deschis un nou proces in instanta. Noi vom face contestatie la revocare, iar apoi vom merge in instanta. Daca nu reusim sa ducem acest proiect la indeplinire, ar fi un alt esec dupa alte doua investitii pierdute”, a declarat in replica pr. Lucian Simon.

Vom reveni cu amanunte in editiile noastre viitoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Nu mai inteleg nimic. Cum sa devina Biserica, o firma de afaceri???????????????????Se spune ca, banul este ochiul dracului.Atunci de ce se lupta preotii sa faca bani, multi bani???

  2. Aici …biserica catolica e mana in mana cu primaria Sarata. Preot catolic cu firma deschisa pe numele lui…si la cumparaturi la moll cu un consilier de la Sarata. Multi spun ca cei care au luptat pt sistarea demolarii bailor isi fac campanie electorala. Dar poate nu isi fac…ordinul prefectului de sistare a lucrarilor de demolare…pana lafinaluzarea procesului e ff clar. De ce nu au asteptat domnii preoti definitivarea procesului si apoi sa demoleze cladirea? Are cineva ceva de ascuns…sub molozul cladirii???

  3. Iureșul pe care l-au făcut sătenii a avut efect, asa cum scrie în articol, dar în spiritul mentalitatii de genul ‘sa moara capra vecinului’! Cum de altfel se şi întâmplă deseori în tarisoara noastră dragă: Nu cumva să se apuce cineva să mai schimbe ceva în bine sau sa facă ceva pentru comunitate, că se găsește cineva să-i dea in cap. Se pare că nu ducem lipsa de Gică contra nici in Sarata.
    Domnul Vasile, probabil termeni de genul ‘sustenabil’ și ‘responsabilitate sociala’ sunt mai greu de înțeles… Dar va amintesc ca Biserica este formată și din oameni care trăiesc pe pământ, cu suflet… dar și cu trup. Iar aceştia, fie preoți sau laici, nu trăiesc doar cu aer. La fel, și pentru operele de caritate sau filantropice e nevoie de fonduri.
    Oricum, ar fi păcat să se piardă această șansă pentru comunitatea din Sarata și din zona Bacăului de altfel.

  4. lasati fratilor ca va face stavarake piscina la bacau!
    fara suparare dar asta e o adevarata bataie de joc,la ce mama naibii darama cladirile alea?ce,nu erau bune?si sa nu ziceti ca pana in vara e gata…

LĂSAȚI UN MESAJ