Proprietarii companiei Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl au înființat cea mai mare firmă din România în acest an, „Pavăl Holding”, cu un capital social de un miliard de euro. Holdingul este deţinut de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

„Am înfiinţat firma holding – a declarat Ziarului Financiar Dragoș Pavăl – pentru flexibilitatea pe care ţi-o oferă această structură în dezvoltarea de noi investiţii ale grupului nostru, dar şi pentru că dorim să ne organizăm să ne structurăm mai bine pe linii de business încât să fim mai eficienţi. Nu intenţionăm să ne listăm la bursă. Pavăl Holding va deţine toate participaţiile pe care le controlăm în prezent“.

Structura de holding se justifică prin achizițiile făcute de frații Pavăl în ultimii ani și prin noile firme înființate. Astfel, în holding vor intra de la companii energetice la clădiri de birouri.

Dedeman a parafat în vara acestui an achiziţia proiectului The Bridge din București. Mai este vorba și de compania producătoare de cărămizi Cemacon Cluj, la care frații Pavăl dețin prin firma lor PIF Industrial peste jumătate din capitalul social, dar și de pachetele de acțiuni semnificative la Electrica, Transelectrica şi Conpet.