– Motorina a scazut sub pragul de 4,5 lei. La un plin de carburanti, platim mai putin cu 9-9,5 lei fata de luna decembrie

Carburantii auto au inregistrat ieftiniri de 3,22%, respectiv cu 16-19 bani, inca de la 1 ianuarie 2016. Masura intervine ca urmare a reducerii TVA de la 24% la 20%. In functie de amplasamentul benzinariei, preturile carburantilor sunt diferite cu câtiva bani.

Cert e ca un litru de benzina standard, la statia de pe Milcov, a ajuns sa coste acum 4,61 lei (fata de 4,79 lei/litru la ultima ieftinire din 2015), iar unul de motorina obisnuita 4,38 lei (fata de 4,57 lei/litru). Judecând dupa nivelul actual al pretului carburantilor, se constata ca s-a ajuns la nivelul de pret din urma cu cinci ani.

PUBLICITATE

Insa, ieftinirea este si nu prea resimtita la buzunare, in conditiile in care, in decembrie, anul trecut, un plin de benzina de 50 de litri costa 239,5 lei, iar acum aceeasi cantitate ajunge sa coste 230,5 lei, cu 9 lei mai putin. La motorina, situatia e cam aceeasi, in loc de 228,5 lei cât ne costa anul trecut, acum platim 219 lei, cu 9,5 lei mai putin.

Retinem ca ponderea in pretul carburantilor o detin taxele aplicate de stat, respectiv TVA si accize (inclusiv supraacciza de 7 eurocenti) – in total circa 53 la suta. Supraacciza la carburanti trebuia scoasa tot de la inceputul lui 2016, insa aceasta va ramâne în vigoare înca un an, pâna la 1 ianuarie 2017.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ