– patru zile dedicate sarbatorii nationale a românilor

De Ziua Nationala a României se implinesc 97 de ani de la infaptuirea Marii Unirii. Cu aceasta ocazie, in Garnizoana Bacau se desfasoara o serie de manifestari cu legaturi comune. Activitatile specifice acestui eveniment important au inceput joi cu un simpozion dedicat Zilei Nationale a României. Manifestarea a avut loc la Cercul Militar Bacau, iar la intâlnire au participat militari din Garnizoana Bacau si membri ai Asociatiei Nationale Cultul Eroilor “Regina Maria”, filiala Bacau.

Pastrând aceeasi linie, pe 27 noiembrie, incepând cu ora 11, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” este gazda unui alt simpozion dedicat implinirii a 97 de ani la de Marea Unire, activitate organizata de Comenduirea Garnizoanei Bacau.

PUBLICITATE

Luni, 30 noiembrie, in Sala Ateneu, incepând cu ora 15, bacauanii sunt invitati sa asiste la un spectacol inchinat Zilei Nationale a României, sustinut de Muzica Militara a Garnizoanei Bacau si de membrii Ansamblului Folcloric “Busuiocul” Bacau.

Marti, 1 decembrie, eroii neamului vor fi comemorati la Monumentul Eroilor Intregirii Neamului din Cimitirul Eroilor “Poligonul de tragere”. La ora 10 va incepe un ceremonial militar si religios, urmat de parada militara si un spectacol cultural-artistic sustinut de Ansamblul “Paiuri Bacauane”, activitate care va avea loc in Piata Tricolorului.

“Dispozitivul de defilare este format din peste 400 de militari si 50 de masini care apartin unitatilor militare din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informatii, Serviciului de Protectie si Paza sau societatii Crucea Rosie din Bacau”, a declarat lt. Adrian Cocea, ofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana “Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ