Zeci de inspectori de la Directia Generala Antifrauda au verificat, zilele trecute, floraresele din pietele bacauane. Actiunea face parte dintr-un control pe tara denumit Operatiunea „Venus”, initiat in vederea cresterii nivelului de constientizare si de conformare fiscala a unor activitati economice în care colectarea taxelor si impozitelor este deficitara.

Astfel, actiunea isi propune diminuarea evaziunii fiscale în comertul cu flori si plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a detinatorilor de depozite, a producatorilor si a comerciantilor engros si en detail ca sa-si organizeze mai riguros activitatea economica, evidentele financiar-contabile si fiscale.

„Un alt obiectiv este cresterea gradului de conformare fiscala, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice. Operatiunea a demarat pe data de 28 februarie si este inca in desfasurare. Nu sunt vizati doar comerciantii de flori si plante ornamentale, ci si unitatile de alimentatie publica si saloanele de înfrumusetare”, a precizat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al DGAF. Deja, in preziua Sarbatorii de 8 Martie, circa zece echipaje de inspectori Antifrauda au descalecat in Piata Sud, in zona unde sunt comercializate flori si plante ornamentale.

PUBLICITATE

Timp de mai bine de patru ore, inspectorii fiscali au luat la puricat actele si stocurile florareselor. „Eram in regula cu totul, dar mi-au imputat faptul ca, pe casa de marcat, nu era introdusa, pentru fiecare produs, specia florilor, ci aranjament floral. Pentru asta m-au amendat cu 1.000 de lei. Asta e. Data viitoare am sa pun si detaliul asta”, spune un florar din Piata Sud.

In ziua urmatoare, le-a venit rândul florareselor din Piata Centrala sa fie luate la bani marunti de inspectorii de la Antifrauda fiscala. Si aici, au ajuns peste zece echipaje de control, care au impânzit zona in care activau comerciantii de flori.

„Au venit si mascati, ca sa previna, cred, eventualele scandaluri. Eu eram acolo si cumparam un buchet de flori. Am apucat sa aud cum ii zicea unei vânzatoare sa-i arate actele ca sa termine mai repede. Macar de ar veni in toata piata, dar sa stea o luna, nu câteva zile, sa dispara toti care nu sunt in regula. O sa fuga toti, atunci”, spune Costel Buftea, producator agricol din Piata Mare.

Operatiunea se va incheia pâna la sfârsitul acestei saptamâni, dupa care responsabilii institutiei vor anunta si rezultatele controalelor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ