Pentru siguranța publică a cetățenilor din județul Bacău, în perioada Sfintelor Sărbători de Paște, polițiștii au fost prezenți, atât în zona lăcașurilor de cult, în zonele turistice și pe arterele rutiere, cât și în alte zone cu potențial criminogen, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

Măsurile luate de polițiștii care au acționat zilnic pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, apărarea patrimoniului public și privat și siguranța rutieră, au făcut ca locuitorii județului Bacău să se bucure în liniște de celebrarea Învierii Domnului.

În perioada 10-13 aprilie a.c., polițiștii au desfășurat activități specifice, în urma cărora au constatat 40 de infracțiuni, din care 23 în flagrant.

De asemenea, polițiștii au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 169 672 de lei.

Dintre acestea, 495 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice. În 33 de cazuri polițiștii au luat măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar în 12 situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii au depistat în trafic, pe strada Calea Bârladului din Bacău, un bărbat de 39 de ani, din comuna Stănișești, care transporta cu autoturismul personal 25 de carcase de miel, pentru care nu deținea documente legale.
Cel în cauză a fost condus la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.
S-a luat măsura confiscării celor 233 de kg de carne de miel, în valoare de 4 660 lei, iar bărbatul de 39 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6000 de lei.

O patrulă de siguranță publică aflată în serviciul de patrulare pe strada Republicii din Bacău a depistat, la data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 02:00, trei persoane de sex masculin cu vârste de 16, 20 și 30 de ani.
Asupra celor în cauză polițiștii au găsit mai multe sticle cu băuturi alcoolice și suma de 1800 de lei, bunuri pe care nu le puteau justifica.
Din verificările polițiștilor a rezultat că cei trei ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială din zonă de unde ar fi sustras bunurile găsite asupra lor.
Prejudiciul, în valoare de 2000 de lei a fost recuperat în totalitate.
În baza cercetărilor efectuate de polițiști, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de tânărul de 20 de ani. Față de cei doi bănuiți de 16 și 30 de ani s-a dispus instituirea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Pe strada Redului din municipiul Onești polițiștii au depistat în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 86 km/h.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din județul Vaslui, despre care polițiștii au stabilit că are suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 00.15, polițiștii au depistat în flagrant un bărbat de 35 de ani, din comuna Orbeni, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean de Urgențe bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate polițiștii au constatat că bărbatul în cauză avea permis de conducere suspendat din data de 8 aprilie a.c., pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ