– barbatul sustine ca a fost lovit de catre fratele patronului firmei la care este angajat – victima a fost transportata la spital si are fata tumefiata

Ovidiu Cristian Hirtescu (foto), un angajat al SC Auto Lavare SRL (intretinerea si repararea autovehiculelor), a ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean, chiar de 1 Mai, Ziua Internationala a Oamenilor Muncii, pe când se afla la serviciu.

Barbatul, in vârsta de 33 de ani, a fost transportat de urgenta la unitatea medicala pentru ca suferise o agresiune. Si aceasta s-a intâmplat, dupa cum sustine el, tocmai in timpul lucrului. Referitor la aceasta, Ovidiu Hirtescu ne sesizeaza:

PUBLICITATE

“In ziua respectiva, eu si colegii mei de servici am muncit la o masina iar clientul ne-a dat o sticla cu vin. Patronul a luat-o si a pus-o in bar, zicându-ne ca sa o bem dupa program. Noi am inteles si ne-am vazut in continuare de treaba. La o ora de la plecarea lui, au venit la firma si fratele, si tatal patronului.

La un moment dat am observat ca fratele lui se servea din sticla de vin primita de noi. Atunci m-am dus la el, i-am spus ca sticla este a noastra, i-am luat-o si am dus-o in vestiar”.

Dar, se pare ca lucrurile nu s-au oprit aici. Ovidiu Hirtescu mai sustine: “Fratele patronului a venit dupa mine, a inceput sa ma injure si sa ma loveasca. Mi-a dat cu sticla de vin in cap, apoi a inceput sa-mi care cu pumnii si picioarele in fata. Ca sa scap, eu l-am impins si am fugit afara din vestiar, am traversat strada si am sunat la 112.

A venit imediat un echipaj de jandarmi, care apoi a chemat ambulanta si politia”.

Barbatul a fost transportat la UPU unde i s-au acordat ingrijirile medicale necesare iar cazul a fost preluat spre cercetare de catre Sectia 2 a Politiei Municipiului Bacau. Victima mai afirma ca ulterior incidentului, patronul i-ar fi spus “sa-mi caut servici”.

Patronul: “Nu stiu nimic”

Pus in fata celor relatate de catre angajatul lui, patronul firmei Auto Lavare neaga vehement cele sustinute in sesizarea adresata redactiei noastre de catre Ovidiu Hirtescu. Contactat telefonic, patronul ne-a declarat: “El poate sa spuna ce vrea. Eu am stat acolo pâna la ora doua si nu s-a intâmplat nimic din ceea ce el sustine. Eu nu stiu nimic despre vreo bataie si ca el ar fi fost agresat la munca.”

Inainte de a ne declara acestea, a tinut, insa, sa ne spuna ca “nu este treaba dumneavoastra sa va ocupati de o asemenea sesizare (!?-n.n.)” si ca “la telefon se poate da redactor orice persoana”. Atunci l-am invitat la redactie ca sa discutam fata in fata, dar a refuzat categoric.

In schimb, Ovidiu Hirtescu a revenit marti, 5 mai, la redactie. La patru zile de la agresiune, al carei autor urmeaza sa-l stabileasca organele de ancheta, barbatul inca avea fata tumefiata si vânata in jurul ochilor.

Un eveniment periculos

Victima sustine aceleasi lucruri si intr-o plângere pe care a depus-o la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau.

Referitor la aceasta, Dan Buftea, purtatorul de cuvânt al ITM Bacau, ne-a spus: “Incidentul va fi cercetat in zilele urmatoare, la fata locului, de catre doi inspectori pe probleme de sanatate si securitate in munca, fiind vorba despre un eveniment periculos.

Pentru a stabili circumstantele in care s-a produs agresiunea, vom colabora cu politia. Daca s-a intâmplat in timpul lucrului, atunci administratorul firmei risca sa fie sanctionat contraventional”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. … Angajat la spalatoria de langa parc, varianta spre gara. Patronul minte? Scuze, parintele minte? Isi acopers fratele? Pacat… Una dintre putinele spalatorii unde baietii chiar fac treaba buna, fara a astepta ciubucuri grase.

LĂSAȚI UN MESAJ