Incepând cu 1 august, bacauanii vor putea achita taxa de parcare, in cele 18 parcari cu plata din municipiului Bacau, si prin SMS.

„Acesta modalitate de plata presupune trimiterea de catre conducatorul auto a unui sms catre un numar scurt special care sa contina numarul de inmatriculare a autovehiculului”, explica Florin Podoleanu, purtatorul de cuvânt al Politiei Locale Bacau.

Acest nou sistem va functiona in paralel cu aparatele de taxat, iar fiecare va alege cum sa-si achite taxa, insa nu va fi valabil in parcarile cu regim rapid din Piata Sud si Piata Centrala.

PUBLICITATE

Numarul la care se trimite SMS-ul este 7420 iar mesajul trebuie sa contina numarul 501 urmat de numarul de inmatriculare. Taxa pentru o ora este de 0,35 euro ATVA, valabil din toate retele de telefonie mobila. Imediat dupa trimiterea acestui mesaj, conducatorul auto va primi confirmarea iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului alocat va fi atentionat ca trebuie sa elibereze locul de parcare.

PARCARE

Programul de functionare al sistemului este de luni pâna vineri de la ora 8.00 – 18.00. Politistii locali vor fi cei care vor verifica in baza de date daca s-a achitat sau nu taxa pentru acel loc si tot ei vor putea aplica si sanctiuni.

Mai multe informatii despre acest nou sistem se pot obtine de la numarul de urgenta al Politiei Locale Bacau – 0234/986.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. intrebarea mea este : stiu politistii locali sa faca verificari in baza de date? nu de putine ori mi-a fost dat sa vad sub aceste uniforme personaje …cam dubioase 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ