Unul dintre putinele avantaje ale aderarii a fost faptul ca Uniunea Europeana ne-a obligat pur si simplu sa ne adaptam legislatia. Ca daca era dupa noi, si astazi am fi avut pedeapsa cu moartea, homosexualii ar fi fost vânati ca sa fie inchisi in puscarii iar Politia ar fi facut anchetele cu bulanul la talpile suspectilor.

De câteva zile, Biserica Ortodoxa, prin intermediul unor ONG-uri de curte, a inceput sa adune semnaturi pentru a promova o initiativa legislativa care sa interzica mariajul intre persoane de acelasi sex. Asta nu ar fi o problema; e treaba Bisericii ce face cu timpul sau. Problema este ca românii sunt departe de a fi o natiune toleranta; manipulati din toate directiile, ei cred ca un homosexual este un raufacator care asteapta la cotitura sa le fure inocenta copiilor. Biserica a demonizat cuplurile homosexuale in asa fel incât cetateanul este ferm convins ca numai Satana poate fi mai rau decât un gay.

In toata aceasta ciorba se afla si politicienii care vor lua deciziile. Problema cea mai mare este, insa, ca de ani de zile, politicienii au devenit sclavii prelatilor. Au crezut ca ii pot manipula pe preoti sa le aduca voturi dar, in final, au ajuns sa depinda de atitudinea preotilor fata de ei. Daca preotul spune ca PSD sau PNL nu trebuie votate, mare parte a enoriasilor il vor asculta. Asa ca preotii au inceput sa ceara si sa ceara. Bani pentru biserici ori legi care sa le fie favorabile.

PUBLICITATE

Iar politicienii nici nu gândesc la faptul ca ar putea sa voteze ceva care sa lezeze interesele prelatilor.

Dar discutia asta ar fi inutila daca românii ar constientiza un lucru simplu: câta vreme este vorba de persoane majore, ceea ce fac ele in pat nu trebuie sa intereseze pe nimeni câta vreme este un lucru liber consimtit.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Nu e vb de ce-ar face unii cu altii de acelasi sex in pat, e vb de apararea institutiei casatoriei de o aberatie. Statul protejeaza familia, nu? Statul incurajeaza familia sa faca sau sa adopte copii, mai apoi sa-i creasca. Statul sustine deseori si financiar familiile proaspat intemeiate, prin acces la credite cu dobanda subventionata pt locuinte, acces preferential la locuintele sociale, deduceri de impozite, etc, etc, de ajung celibatarii -oamenii cei mai liberi- sa se simta marginalizati pe buna dreptate. Dar sa faci, tu, stat, toate acestea pt cuplurile de homosexuali e o aberatie evidenta.
  Nu am nimic impotriva homosexualilor si a preferintelor si activitatilor lor sexuale, dar sexu-i sex si familia e familie. Nu orice sexuiala e cazul sa fie incurajata si sustinuta moral si financiar de catre stat sau BOR.
  Neincriminarea homosexualitatii si, cel mult, recunoasterea parteneriatului civil ar fi suficienta.

 2. Nu se uita nimeni sub plapuma nimănui. Fiecare face ce vrea și cu cine vrea: femeie, bărbat, animal, pasăre, manechin gonflabil, etc,dar nici o astfel de împerechere nu formează și nici nu o putem numi FAMILIE. Toate astfel de împerecheri sunt deviații de la familia normală formată dintr-un bărbat și o femeie, binecuvântată de Dumnezeu, începând cu Adam și Eva. Cine nu știe, sau a uitat, să citească despre Sodoma și Govora.

 3. In momentul de fata in Constituţie _nu_ scrie că familia e formată din bărbat şi femeie.

  – un bărbat si o femeie ambii implicați într-o relație heterosexuala pe termen lung decid ca vor o familie (dacă sunt căsătoriți atunci pot fi numiți o familie deja. Un copil nu e o obligatoriu aici.)

  Nu vad necesitatea revizuiri ei in acest aspect. Nimic nu împiedică un bărbat si o femeie sa întemeieze o familie. Nimic.

  Daca s-ar trece in Constituţie _cu ce_ ar ajuta (sau pe cine) ?

  – doua femei sau doi bărbați brusc nu mai sunt o familie pentru ca … sunt de același sex.

  Aici mi-se rupe filmul. Un copil cu un singur părinte tot face parte din familia Goe, fără probleme.
  Un copil adoptat de doua lesbiene nu.

  Doi bărbați care sunt de 15 ani împreuna nu constituie familie pentru ca sunt de același sex. De ce ?

  Un bărbat poate adopta un copil în România(cauta). Imediat cum intra în componenta orientarea lui sexuala (sa zicem ca are o relație cu alt bărbat de X ani acest lucru devine factorul decisiv în acordarea adopției deși înainte nu era o problema.)

  Nu numai ca ii interesează cine se culca cu cine dar și ce face fiecare bărbat și femeie în societatea asta. Pur și simplu nu poate ieși bine pentru ca fiecare e diferit. Nu toți vor copii, nu toți vor sa fie cu cineva de sex opus și dacă nu sunt atunci cine ești tu sau eu sau oricine de aici sa zică ca relația lor e mai prejos decât a ta. Daca nu e, atunci de ce restrângem dreptul fundamental la cei “privilegiați” . Nu le acordam demnitatea în fata legii pentru ca prefera același sex deși asta nu zice nimic de caracterul lor moral. Judecam fără cunoșteam.

  Vrem sa ne simțim superiori altora și vrem în scris asta. Este o chestiune de satisfacerea ego-ului. Atât. E pueril, sincer.

  Sunt sigur ca acei copii care, unii din ei vor fi gay,lesbi sau trans va vor răsplăti la bătrânețile voastre și vor fi acolo când voi o sa aveți nevoie de ei asa cum voi sunteți alături de ei. Sau nu.

 4. Eu sunt ateu convins, dar aici dau dreptate BOR-ului. Sa li se dea dreptul să-și moștenească averile strânse împreună, să fie tolerați la ei în pat…ȘI ATÂT. Dacă eu aș umbla în cu.ul gol pe stradă aș lua amendă că-s imoral și împotriva NORMALITĂȚII aprobate de marea masă a populației (că așa e democratic până la urmă- mulțimea dispune, minoritatea se conformă). Ș-apoi, dacă toți devenim lesbiene cine naiba mai face copchii?!…nu că aș avea ceva împotriva lesbienelor, ideea chiar îmi încântă imaginația :))

 5. Remus, nu intelegi ideea de democratie. Lasand homosexualii in afara discutiei, trebuie sa intelegem ca democratia inseamna dreptul celor mai putini sau mai slabi sa fie egali majoritatii.
  Dictatura majoritatii nu inseamna democratie, inseamna primitivism.

LĂSAȚI UN MESAJ