Cei 19 copii asistati in Complexul de servicii pentru interventie specializata in domeniul protectiei familiei si a drepturilor copilului din Bacau au fost vizitati, la sfârsitul saptamânii abia incheiate, de reprezentantii Companiei imobiliare Apollon.

„Tocmai am sarbatorit, recent, Ziua Internationala a Copilului – ne-a spus managerul companiei bacauane, Florin Popovici – si le-am daruit copiilor jucarii, dulciuri si imbracaminte, pentru fiecare dupa vârsta pe care o au, de la sugari pâna la cei de 11 ani.

Dar, am fost impreuna cu ei si la un film de desene animate, la Cinema City, in Arena Mall, dupa care ne-am ospatat la McDonalds. Unii dintre ei chiar au ajuns la cinematograf pentru prima oara in viata lor. Ce ne-a impresionat, intre altele, a fost cât de cuminti erau acei copii. Am vrut sa aducem un zambet pe chipurile lor suave, un strop de alinare in sufletele lor inocente, dar atât de incercate, si sa traim impreuna o copilarie de vis.”.

PUBLICITATE

In Centrul de interventie din Bacau ajung adulti si copii care sunt victime ale violentei domestice, iar centrul dispune, intre altele, si de un Birou de consiliere si de sprijin pentru parinti si copii.

Printre cele mai multe sesizari care ajung aici sunt cazurile de neglijare, de abuz fizic, emotional sau sexual, de neintelegeri intre membrii familiei si violenta domestica, de situatie financiara/materiala precara, de copii cu un parinte sau ambii arestati, de adolescenti cu tulburari de comportament si altele.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ