Intre 11 si 15 august, s-a desfasurat la Stuttgart cea dea 29-a editie a German Open Championships (G.O.C.), una dintre cele mai prestigioase competitii de dans sportiv la nivel mondial, editie la care au participat sportivi de pe toate continentele.

La acest eveniment, România a fost prezenta cu 160 de sportivi (80 de perechi), care ne-au reprezentat in majoritatea competitiilor, dintre care, 18 perechi s-au calificat in finale. In urma acestor prestatii, sportivii români s-au intors acasa cu 32 de medalii, dintre care 6 de aur, 8 de argint si 4 de bronz.

România a avut la acest concurs si patru reprezentanti in randul arbitrilor: Mihai Petre, Valentin Illes, Mircea Gavrila si Virgil Grigore. Evolutia dansatorilor sportivi români a fost apreciata de majoritatea specialistilor prezenti la acest eveniment, ceea ce confirma inca odata ascensiunea dansului sportiv din România.

PUBLICITATE

Daca pâna la aceasta editie, România inregistra cele mai bune rezultate la juniori si tineret (lucru confirmat si in acest an), de aceasta data sunt de remarcat si clasarile perechilor participante la Grand Slam, acolo unde, din 300 de perechi, perechea formata din Paolo Campigotto si Alina Petre s-a clasat pe locul 16 la sectiunea Standard, iar perechile Paul Moldovan-Cristina Tatar si Mihai Paraschiv-Diandra Illes s-au clasat pe 17, respective 18 la sectiunea dansurilor Latino-americane. Perechea Mihai Paraschiv-Diandra Illes este legitimata la Authentic Dance Sport 2007 Bacau si a participat pentru prima data la un concurs de Grand Slam. Rezultatele complete ale sportivilor români sunt afisate pe site-ul F.R.D.S. www.dancesport.ro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ