Am scris, saptamâna trecuta, despre episodul din 1940, când un comando englezesc fusese trimis sa blocheze senalul navigabil de la Portile de Fier pentru a impiedica aprovizionarea Germaniei cu petrol si cereale. Un cititor, aflat in Italia, dupa cum l-a dat de gol IP-ul, a avut o replica extrema. Dincolo de cuvintele folosite, care-i tradau niste inclinatii patologice, domnia sa imi reprosa ca am inventat toata povestea, ca nu a existat asa ceva in istoria noastra.

Cum cititorul nu a revenit cu detalii suplimentare, nu-mi ramâne decât sa presupun ca respectivul considera, la fel ca multe persoane in zilele noastre, ca daca nu a auzit de un eveniment, acesta n-a avut loc. As mai putea trage o concluzie: ca distinsul domn a cazut in capcana tot mai comuna lansata de diferiti insi care propovaduiesc faptul ca noi nu avem o istorie si ca tot ceea ce e scris in carti sunt doar inventii si interpretari.

Cine doreste sa verifice povestea, poate consulta site-ul Australian War Memorial, unde se gasesc fotografiile cu membrii comando-ului sau colectia Revistei Române de Istorie Militara. Si cu asta am pus capat speculatiilor.

PUBLICITATE

Ramâne, insa, problema reactiei unor cetateni pusi in fata unor episoade inedite ale istoriei. Cum ar fi reactionat, oare, cititorul respectiv, daca as fi scris despre faptul ca Erwin Rommel, viitoarea “vulpe a desertului”, a luptat in Primul Razboi Mondial pe frontul românesc, in zona Târgu Ocna? Sau ca, in 1916, un alt comando englezesc a fost trimis sa dinamiteze câmpurile petroliere de la Ploiesti si sa incendieze depozitele de grâne de la Braila, pentru a nu cadea in mâinile germanilor? Or, despre faptul ca, in 1919, Armata Româna, prinsa pe doua fronturi – in Est cu bolsevicii si in Vest cu maghiarii – deschide un al treilea front in Nord si ocupa regiunea Pocutiei?

Sunt episoade ale istoriei mai putin cunoscute.

Faptul ca unele sunt de-a dreptul incredibile, nu inseamna ca nu au avut loc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. În zona “Triunghiul Bermudelor”,de ex., pe 28 dec. 1948, un avion pilotat de Robert Lindquist a decolat din San Juan, având la bord 2 mb. şi 29 de pasageri, care se îndreptau spre Miami. În apropiere de destinaţie, pilotul a cerut instrucţiunile necesare pt. aterizare, însă turnul de control a pierdut în scurt timp legătura. Avionul nu a fost găsit niciodată. Ex. pot continua infinit în sfera unor fenomene pe care încă capacitatea firii umane la stadiul actual de evolutie nu le poate descifra în totalitate!

    În ţara noastră, de ex., zona ” Gurii de Rai”, situată în m.ţii Bucegi, se încadrează în mod natural în str. energetică a universului nostru,care este bipolar din pdv fizic şi biologic.Toate lucrurile din univers de la atom la galaxie, sunt structurate între doi poli, polul pozitiv şi polul negativ. Şi fiinţa umană este bipolară din pdv magnetic, electric şi psihic. Fenomenele ce au loc în univers se supun unor legi precise şi eterne, ce nu pot fi schimbate de nimeni!!!!!!
    Ce se înţelege prin termenul “Gură de Rai” şi ce însuşiri benefice are asupra organismului uman, ne lămureste dl. colonel(r) prof. univ.dr. ing. Marian Rizea în articolul intitulat “Gura de Rai”, din Bucegi, între legendă şi realitate.

    Universul este fascinant şi ca sa-l pătrunzi ai nevoie de o deschidere care să rezoneze pe aceeasi lungime de undă.

    În altă ordine de idei, dacă nu ne vedem cu ochiul liber organele interne, nu înseamnă că nu le avem. Ţine de moneda de schimb a evoluţiei speciei umane: CUNOAŞTEREA.

  2. In iulie 2010, un elicopter israelian in care s-au aflat militari veniti cu o misiune speciala in tara noastra, s-a prabusit in platoul Bucegi, in conditii neelucidate, posibil datorita unei forte electromagnetice neobisnuite. Pentru corecta informare a cititorilor, poate n-ar fi rau daca ati dezvolta subiectul ref. la razboiul psihotronic, meteorologic, in lumina explicatiilor gen. Mircea Chelaru si gen. Emil Strainu. Singura forma de protectie a oamenilor consta in pregatirea continua in vederea detinerii autocontrolului. Conform savantului Bruce Lipton stresul este fundalul pe care agresiunile electro-magnetice sau de alta natura functioneaza si isi atrag obiectivul. Un om nestresat, intr-o stare de pozitivitate este oarecum protejat, Si, da, credinta adevarata ne ofera protectie divina! ” Un om informat valoreaza cat doi si este mai greu de manipulat.”

LĂSAȚI UN MESAJ