UPDATE:

Mâine 12 ianuarie, începând cu ora 10.00 se deschide Pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova.
Ninsoarea din ultimele ore a format un strat suficient de zăpadă pentru a deschide sezonul de schi 2019.

________________________________________________

Pârtia de schi Nemira, din Slănic Moldova, încă nu era nici joi, 10 ianuarie funcțională, cum nu a fost niciodată în această iarnă. La Slănic nu a nins suficient. Tot joi, însă, a fost emis un cod galben de ninsori până vineri la prânz, iar administratorii pârtiei speră să se depună suficientă zăpadă.

Pe directorul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Romil Botezatu, l-am găsit joi chiar pe pârtia din Slănic Moldova. Verifica starea pârtiei.

„Mizăm pe ninsoarea de la noapte, sub codul galben care a fost anunțat deja pentru județul Bacău – ne-a declarat. Sperăm să fie zăpadă de minim 10-15 centimetri. Dacă temperatura va permite, la noapte sperăm să punem în funcțiune și tunurile de zăpadă. Joi la prânz erau minus trei grade.

Tunurile au fost pornite și noaptea trecută, iar stratul de zăpadă a ajuns la 5-15 cm, dar pe pârtie sunt și zone dezgolite. Dacă vremea ține cu noi, vineri poate putem deschide pârtia”.

S-a lucrat cu tunurile de zăpadă și în weekend-ul trecut, când temperaturile au permis folosirea lor. „Suntem pregătiți să realizăm în continuare zăpadă artificială, în măsura în care furnizorul local ne va asigura cantitatea de apă necesară funcționării tunurilor – au anunțat administratorii obiectivului.

Stratul de zăpadă natural și artificial este insuficient pentru practicarea sporturilor de iarnă în condiții optime.Administrația pârtiei urmărește însă permanent starea pârtiei și își dorește deschiderea ei, dar numai în condiții de siguranță pentru schiori”.

Alte articole