Scopul este de a-i convinge pe şoferi să nu mai ocupe locurile de parcare rezervate de marile magazine persoanelor cu dizabilităţi.

În perioada 3 – 20 august, Poliția Locală a Municipiului Bacău, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, derulează campania „Dacă îmi iei locul, ia-mi și handicapul!”.

„Această campanie se adresează șoferilor cu și fără dizabilități, precum și publicului larg. Transmite un mesaj clar de respectare a legislației în vigoare, cât și de încurajare a respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități din România”, spune Oana Cojocaru, purtător de cuvânt la Poliţia Locală Bacău.

Poliţiştii şi partenerii lor au mers în parcările magazinelor din oraş, unde le-au prezentat celor veniţi la cumpărături mesajul campaniei, fie că parcaseră pe un loc legal sau pe un loc destinat celor cu handicap. Agenţii vor continua şi în perioada următoare să le transmită băcăuanilor că persoanele cu dizabilităţi chiar au nevoie de aceste locuri, pentru că sunt mai aproape de intrarea în magazin şi au mai mult spaţiu pentru a manevra scaunul rulant.


Foto: Poliţia Locală Bacău

Alte articole