Un seism cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter s-a produs duminica in judetul Bacau, in zona localitatii Rachitoasa.

Conform informatiilor publicate pe site-ul Institutului National de Fizica Pamântului, cutremurul a avut loc la ora 8.47, la o adâncime de sase kilometri. Seismul nu este o surpriza pentru zona Bacaului, unde au mai avut loc seisme si toate de adâncime redusa.

De exemplu, in luna martie a anului 2013, in zona Sascut a avut loc ceea ce specialistii numesc un „roi de seisme”.

PUBLICITATE

Cele mai puternice au avut magnitudinea de 3,6, respectiv 3,8 grade pe scara Richter, urmate de mai multe replici mai slabe.

Directorul stiintific al Institutului National de Fizica Pamântului, Mircea Radulian, a declarat ca Bacaul este asezat pe un sistem de falii active de suprafata, din zona seismica a Podisului Bârladului, care poate produce si seisme mai puternice.

“Vorbim despre o zona seismica din Depresiunea Bârlad, unde exista un sistem de falii active de suprafata. Zona poate produce si seisme de magnitudine mai mare, insa evenimentele din ultimele zile au importanta doar din punct de vedere stiintific si mai putin pentru populatie”, a spus directorul Radulian.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ