11 decembrie 2023
ActualitateCurtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție a României (ÎCCJ) a decis că polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă și să beneficieze de compensație lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar.

Decizia vine în urma unei sesizări formulate de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021.

Decizia ÎCCJ nr. 59 stabilește că această interpretare se bazează pe dispozițiile articolului 31 alineatul (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, raportat la articolul 31 alineatul (1) și articolul 31 alineatul (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea și completarea articolului 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.Această hotărâre deschide calea pentru polițiști de a alege să își achiziționeze locuințe în localități apropiate de locul de muncă, oferindu-le mai multă flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de locuire și beneficii financiare în legătură cu achiziționarea unei locuințe.

Această decizie a ÎCCJ este deosebit de importantă, având un impact semnificativ asupra modului în care polițiștii își gestionează locuințele și cheltuielile legate de acestea, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora și la adaptarea la cerințele locului de muncă.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri