Fundaţia Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Municipal Oneşti organizează cea de-a III-a ediţie a Cupei “Nadia Comăneci” la gimnastică artistică – junioare III, nivel 1 și 2. Evenimentul are loc în perioada 23 – 25 aprilie 2015, în Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” din Oneşti.

”Cupa Nadia Comăneci a ajuns la cea de-a III ediție, făcând parte deja din calendarul competițional de tradiție al micilor gimnaste. Ne bucurăm să vedem că, an de an, cele mai mari cluburi de gimnastică din țară își înscriu fetele la această competiție și ne dorim ca, pe viitor, evenimentul să fie dezvoltat într-un eveniment polivalent, asemănător cu cel organizat de Nadia și Bart în Oklahoma City”, a declarat Virgil Munteanu, Director General și Vicepreședinte al Fundației Nadia Comăneci.

Cupa ”Nadia Comăneci” este doar unul dintre proiectele inițiate de Fundația Nadia Comăneci pentru susținerea gimnasticii românești. Un alt program important desfășurat de Fundația Nadia Comăneci este ”10 pentru gimnastică”, program ce urmărește sprijinirea, încurajarea și promovarea sportului de performanţă şi a gimnasticii în special, strângând fonduri pentru a susţine pregătirea sportivă a copiilor şi tinerilor din cluburile de gimnastică din ţara noastră.

PUBLICITATE

Programul „10 pentru gimnastică” a fost lansat în 2008, prin acordarea unor burse dedicate cluburilor de gimnastică. Începând din 2014, sistemul de acordare a burselor ”10 pentru gimnastică” s-a modificat, aceste burse nemaifiind direcționate către cluburi, ci direct către tutorii legali ai micuțelor gimnaste cu rezultate bune în competițiile sportive și la școală, dar a căror situație financiară familială le-ar putea împiedica să continue antrenamentele.

„Cred că nu este suficient doar să faci performanţă într-un anumit domeniu. Important este să ajuţi tinerele generaţii să facă la rândul lor performanţă, să îţi calce pe urme, chiar să te depăşească, dacă este posibil. Toate proiectele noastre își propun să încurajeze tinerele generații să nu renunțe la lupta pentru performanță, fie ea în sport sau alt domeniu. Iar Cupa Nadia Comăneci este doar un imbold pe care îl încercăm să îl dăm micilor gimnaste în drumul ales, încurajându-le să continue să muncească şi să se dedice acestui sport minunat, pentru că numai prin dăruire şi implicare totală poţi avea rezultate excepţionale”, a adăugat Nadia Comăneci, Preşedinte Fondator al Fundaţiei Nadia Comăneci.

Micile gimnaste care vor urca pe podiumul de la Cupa „Nadia Comăneci”, la competiţiile pe echipe şi individual compus, vor fi răsplătite cu medalii şi cadouri speciale. Mai mult, gimnastele medaliate la individual compus, ambele categorii, vor primi burse oferite cu sprijinul partenerilor acestui eveniment.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ